Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

PKS: Cijeli državni aparat u službi popa crkve Srbije

Zloupotrebom policije i vojske da se ispuni ''Mićovićev dječački san'', kako kažu iz PKS, ''urušili ste i te institucije, koje će vam, jednom, pokazati zube jer će ih zaboljeti onaj gumeni metak ispaljen u dojučerašnjeg prijatelja''

Zahvaljujući aktuelnoj vlasti danas je  ponižena građanska i slobodarska Crna Gora. Danas se digao cijeli policijski, vojni i politički aparat, da bi bio u službi crkve Srbije i da bi, golom silom, krenuo na vlastite građane koji su ustali da odbrane svoje crnogorsko ime i prezime, u inat posrbljavanju, jednoumlju, crkvenoj okupaciji i sili, saopštili su iz Patriotsko komitskog saveza (PKS) reagujući na jutrašnje ustoličenje mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija.

Kako su naveli, na ogorčeni ali mirni narod, krenuli su suzavcem, gumenim mecima, šok bombama – “smetali smo im i smetaćemo zato što se ne damo prodati, zato što nijesmo operisani i zato što volimo svoju Crnu Goru”.

“Ubacivali su suzavac dje su stizali, čak i u ulaze zgrada kuda smo se privremeno sklanjali; Cetinje je danas doživjelo iživljavanje policijskih snaga, kojima su naredbe davali Abazović, Krivokapić i Bečić, slavodobitno su čestitali jedni drugima u „borbi sa teroristima!“ Sram vas bilo dovijeka”, navodi se u saopštenju.

Iz PKS-a napominju da su zapravo predsjednici najvažnijih crnogorskih institucija čekali priliku da “demontriraju silu”.

“A upravo ste vi, sa ubačenim ljudima iz Srbije, čučali u Cetinjskom manastiru i hotelu Grand, i čekali priliku da pokažete silu nad građanima, ženama, majkama, očevima ove zemlje. U sam osvit zore, krenuli ste na narod. I rano jutros, uz smrad suzavca, usred slobodarskog Cetinja, počeo je vaš strmoglavi pad”, naglašava se u saoptšenju.

Kako su naveli, inat Joanikija da se ustoliči na Cetinju, kako kažu, pokazao je “da se radi u interesu tuđe države.

“Kad jedna sila pada, jede samu sebe, pa ste tako uspjeli da pred cijelim svijetom, do kraja ogolite svu moralnu bijedu Srpske pravoslavne crkve, više nego što smo svi zajedno pokušavali godinu dana! Inat popa Mićovića da se ustoliči baš na Cetinju, po naredbi Aleksandra Vučića, pokazao je da ste u službi tuđih interesa kojima ni životi nijesu sveti da bi ostvarili svoj zajednički cilj-Crnu Goru kao dio „srpskog sveta“. Nikad vam to neće proći”, pojašnjava se u saopštenju.

Zloupotrebom policije i vojske da se ispuni “Mićovićev dječački san”, kako kažu iz PKS, “urušili ste i te institucije, koje će vam, jednom, pokazati zube jer će ih zaboljeti onaj gumeni metak ispaljen u dojučerašnjeg prijatelja”.

“Tražili ste i dobili da sin u uniformi mora da puca tamo đe mu je majka i da brat ispaljuje suzavac u kuma preko puta njega! To Crna Gora neće nikada oprostiti niti zaboraviti”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lomaca
05.09.2021-16:40 16:40

Nikad im oprostiti necemo doklen ce ova cetnicka splacina( ABAZOVIC)  ovako protiv CRNOGORACA ????????????