Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Pisonero: Riješiti preostala pitanja istaknuta u mišljenju VK

Evropska komisija je upoznata sa jučerašnjim glasanjem o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu, rekla je Pisonero

Vjerujemo da će Crna Gora prioritetno riješiti sva preostala pitanja istaknuta u mišljenju Venecijanske komisije o revidiranom nacrtu izmjena i dopuna Zakona o državnom tužilaštvu, objavljenom u ponedjeljak, posebno kada je riječ o prijevremenom razrješenju svih članova Tužilačkog savjeta, kazala je za Pobjedu portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez.

Evropska komisija je, prema njenim riječima, upoznata sa jučerašnjim glasanjem o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu i vjeruju da će Crna Gora prioritetno riješiti sva preostala pitanja istaknuta u mišljenju Venecijanske komisije.

“Pozdravljamo to što je, u procesu revizije Zakona o državnom tužilaštvu, Crna Gora dva puta zatražila mišljenje Venecijanske komisije”, navela je Pisonero.

Da bi postigla dalji napredak, Crna Gora, ističe, treba da postigne dalji napredak u reformama vladavine prava, ali i da se, kako kaže, angažuje u međupartijski dijalog o predstojećim ključnim imenovanjima u pravosuđu.

“Kako bi dalje napredovala na svom putu ka EU i ispunila privremena mjerila za Poglavlje 23 pregovora o pristupanju EU, Crna Gora treba da postigne dalji napredak u reformama vladavine prava i da se angažuje u međupartijski dijalog o predstojećim ključnim imenovanjima u pravosuđu”, zaključila je Pisonero.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve