Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Pisonero o odluci opštine Berane: Glorifikovanje zločinaca suprotno EU vrijednostima

Veličanje ratnih zločina u suprotnosti je sa najosnovnijim evropskim vrijednostima. EU očekuje od političkih lidera da poštuju žrtve prošlih konflikata, saopšteno je u Briselu povodom inicijative da jedna ulica u Beranama ponese ime generala Ratka Mladića, bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske i haškog osuđenika

Veličanje ratnih zločina u suprotnosti je sa najosnovnijim evropskim vrijednostima. EU očekuje od političkih lidera da poštuju žrtve prošlih konflikata, saopšteno je u Briselu povodom inicijative da jedna ulica u Beranama ponese ime generala Ratka Mladića, bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske i haškog osuđenika.

“EU očekuje od političkih lidera, uključujući i one na lokalnom nivou, da poštuju žrtve prošlih konflikata i da iskreno afirmišu demokratiju, pravdu i pomirenje na Zapadnom Balkanu“, naglasila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez.

Ističe i da je „glorifikovanje ratnih zločinaca, revizionizam i negiranje dokumentovanih i utvrđenih činjenica o ratnim događajima, uključujući i ratne zločine, u suprotnosti sa najosnovnijim evropskim vrijednostima“.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve