Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Petrović: Petokolonaška vlast treba da zna da svako zastrašivanje rađa bunt i otpor

Petrović je, kako kaže, smatrala da je njena građanska dužnost da prisustvuje protestu kao što je to činila svaki put do sada kada su bila ugrožena nečija prava, ali i koncept građanske Crne Gore

Sinoćni građanski protest ispred Skupštine pokazao da je Crna Gora građanska i dostojanstvena, te da niko od prisutnih nije tu bio da brani ni političare pojedinačno ni političke partije, kazala je gostujući u emisiji “Znam da znaš” Gradske RTV Aida Petrović, feministička i mirovna aktivistkinja.

Petrović je, kako kaže, smatrala da je njena građanska dužnost da prisustvuje protestu kao što je to činila svaki put do sada kada su bila ugrožena nečija prava, ali i koncept građanske Crne Gore.

“Bila sam na protestu sinoć kao i uvijek tokom protekle dvije godine, baš kao i devedesetih godina kada nije bilo ni društvenih mreža ni medija u ovom broju i kada se za aktivistkinje nije znalo ili se pričalo o njima sa podrugljivim osmjehom. Bila sam tamo, jer Crna Gora nije ni jedna partija, ni više partija, ni jedan čovjek“, poručila je Petrović.

Građani okupljeni sinoć, kako ističe, mogli su da vide samo dobru energiju koja je sa mjesta na kojem su se okupili poslata širom Crne Gore.

Sa druge strane, političari, smatra Petrović, treba jednom za svagda da nauče da su oni u službi građana, a ne obrnuto.

„A ne da izvode borna vozila i duge cijevi kojima bi da nas plaše i zastrašuju“, istakla je Petrović.

“Petokolonaška vlast“ u tehničkom mandatu, naglašava, treba da zna da svako zastrašivanje rađa bunt, a bunt rađa otpor.

“A njihovi su potezi u kontinuitetu neljudski, neustavni i necivilizacijski. Takve poteze ne pamtim ni devedesetih, kada je rat buktao u okruženju Crne Gore, a naša zemlja bila preplavljena izbjeglicama sa svih strana“, istakla je Petrović.

Pritisci su, kaže, ogromni, dolaze sa svih strana i često su usmjereni ka manjinama.

“Zastrašene su manjine kojima i sama na neki način pripadam, svjedoci smo ućutkivanja i zastrašivanja. Prijetnje i ućutkivanja upućuju se i novinarima i novinarkama. Vidjeli smo kroz šta je prošla vaša kuća koja je žigosana od petokolonaške vlasti u tehničkom mandatu“, istakla je Petrović.

Ona je ocijenila da se do sada civilni aktvistkinje i aktivisti gotovo nijesu čuli ali da su se stvari sinoć napokon promijenile.

“Crna Gora je, ipak, sinoć rekla – NE!”, zaključila je Petrović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve