Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Petrović: Bratić uz prećutnu podršku Vlade nastavlja sa praksom kontaminiranog djelovanja

''Ministarka Bratić treba da zna da joj je država Crna Gora pružila mnogo više nego mnogima koji su ovdje rođeni i žive, ali joj niko nije dao pravo niti može dati, da dijeli đecu po bilo kom osnovu i ruši multivjerski i multinacionalni život Crne Gore i svojim (ne)činjenjima gura društvo u ambis anarhije''

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta i ministarka Vesna Bratić nastavlja sa praksom kontaminiranog djelovanja, sijanja mržnje, produbljivanja podjela i veličanja ratnih zločinaca uz prećutnu podršku Vlade Crne Gore, saopštila je aktivistkinja ženskog i mirovnog pokreta Crnogorski ženski lobi Aida Petrović.

Kako je naglasila, imenovanjem Rade Višnjić za direktorku barske OŠ „Jugoslavija“ ministarka Bratić postupa suprotno svim ljudskim, građanskim, sekularnim, evropskim i civilizaciskim vrijednostima u kojima nema mjesta za promovisanje fašističkih i nacističkih ideologija i nadmoci jedne vjere, nacije, etničke grupe nad drugom.

“Ministarka Bratic vrlo smišljeno i tendeciozno od samog početka obavljanja funkcije ministarke “vuče” crnogorsko društvo u nove građanske podjele sa nesagledivim posljedicama. Nastavnica Rada Višnjic je svoju mračnu ideologiju negiranja različitih i veličanja zločina i zločinaca iskazala u ranijem periodu u toku rada sa djecom na časovima u obrazovnoj ustanovi OŠ „Jugoslavija“ ,da bi je sada imenovanjem za direktorku ministarka Bratic nagradila”, navodi Petrović.

Prema njenim riječima, to je ona ista nastavnica Rada Višnjić koja je po društvenim mrežama objavljivala, kako kaže, “selfije u provokativnim pozama” iz učionice dok traje školski čas zloupotrebljavajući radno vrijeme koje je trebala posvetiti djeci.

“Takvu “prosvjetnu radnicu” danas podržava ministarka Bratić i Vlada Crne Gore jer ćutanjem svih apostola i apostolki aminuju sramni izbor ministarke na čelu sa vrhovnim apostolom Zdravkom Krivokapićem”, opominje Petrović.

Poručuje da se na zlo ne ćuti, već odgovara nepristajanjem i građanskim otporom.

“Đe su prosvjetni radnici, pedagozi, sindikati, slobodni intelektualci, akademici, civilni sektor, zaštitnici ljudskih prava i sloboda, zaštitnici dječijih prava, međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih posebno dječijih prava. Đe su antifašisti i zagovornici suživota, vjerske i nacionalne tolerancije i uvažavanja svih različitosti ?! Gospodo, na zlo se ne ćuti već odgovara nepristajanjem i građanskim otporom”, sugeriše Petrović.

Napominje da ministarki niko nije dao za pravo da dijeli djecu na osnovu vjerske pripadnosti.

“Ministarka Bratić treba da zna da joj je država Crna Gora pružila mnogo više nego mnogima koji su ovdje rođeni i žive, ali joj niko nije dao pravo niti može dati, da dijeli đecu po bilo kom osnovu i ruši multivjerski i multinacionalni život Crne Gore i svojim (ne)činjenjima gura društvo u ambis anarhije! Sile mraka skončaće u sopstvenoj neljudskoj tmini”, zaključuje Petrović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve