Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

PES: Skaj pokazuje kakav je haos ostavio DPS

''Danas su dva bivša direktora policije i načelnik ANB-a pod tužilačkom istragom, sa vrlo ozbiljnim optužbama zbog veze sa kriminalnim djelatnostima'',, naveli su iz PES-a

Možda bi neko i povjerovao u optužbe DPS-a da je aktuelni premijer Milojko Spajić odgovoran za haotično stanje u bezbjednosnom sektoru, zbog trulih kompromisa, da su građani izgubili pamćenje i da nema skaj prepiski, poručili su iz Pokreta Evropa sad (PES).

“Naime, sadržaji iz skaj aplikacije pokazuju kakva je situacija bila u bezbjednosnom sektoru dok je DPS vodio kadrovsku politiku, a državne interese zastupali korumpirani političari stare garde. Danas su dva bivša direktora policije i načelnik ANB-a pod tužilačkom istragom, sa vrlo ozbiljnim optužbama zbog veze sa kriminalnim djelatnostima”, naveli su iz PES-a u saopštenju za medije.

Međutim, prema njihovim riječima, javnost vrlo dobro pamti ko je sa vatrometima iz političkih motiva proslavljao “trule kompromise u sektoru bezbjednosti za vrijeme konstituisanja Vlade Dritana Abazovića“.

“Tako da se sav galimatijas koji se kreirao godinama i decenijama unazad ne može riješiti preko noći. Za početak je sigurno da predsjednik 44. Vlade neće kršiti zakone, niti praviti bilo kakve trule koprmise, radi jeftinih, marketinških političkih poena”, dodaju iz PES-a.

Više je, smatraju u porketu, ova Vlada i parlamentarana većina uradila na evropskom putu Crne Gore izborom čelnika u Sudskom savjetu, Ustavnom sudu i VDT-u, nego, kako kažu, “DPS za vrijeme čitave vladavine”.

“Zato dok mi uvodimo Crnu Goru u EU sređujući haos koji je DPS ostavio, oni bi mogli da počnu sa sređivanjem stvari u svojoj partiji. Imaće dosta posla”, zaključuju iz PES-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve