Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

PES: Ostvarujemo sve što smo obećali

''Ovakav impresivan početak je nagovještaj onoga što tek slijedi, a to je realizacija svega što smo obećali''

Uspješna realizacija popisa, usvajanje održivog budžeta, kojim je bez zaduženja obezbijeđeno povećanje minimalnih penzija, deblokada pravosudnih institucija nakon višegodišnjeg v.d. stanja, te snažna podrška međunarodnih partnera na putu ka Evropskoj uniji, jesu rezultati koji su neosporni i to za svega 100 dana Vlade, saopštio je Pokret Evropa sad.

“Međutim, ovakav impresivan početak je nagovještaj onoga što tek slijedi, a to je realizacija svega što smo obećali”, navodi PES.

Sa druge strane, dodaju, partije iz opozicije koje osporavaju konkretne rezultate, dok su bile na pozicijama odlučivanja pokazale su šta znaju i umiju.

“Građani nisu zaboravili da im je prije više od deset godina obećano punopravno članstvo u Evropskoj uniji, rast standarda i 40 hiljada novih radnih mjesta. Takođe, građani nisu zaboravili ni obećanja prethodne Vlade da će ubrzati naš evropski put i da će tadašnja osovina parlamentarne većine DPS-a i URA-e deblokirati institucije”, ističe PES.

Za razliku od prethodne Vlade koja je povjerenje u Skupštini izgubila za nešto više od 100 dana, aktuelna 44. Vlada je, tvrde u ovoj partiji, u saradnji sa parlamentom i djelovima opozicije obezbijedila ključna imenovanja u pravosudnim institucijama.

“Umjesto prazne retorike, aktuelna Vlada i parlamentarna većina su posvećeni konkretnim rezultarima, ali i saradnji sa svima koji žele da pruže doprinos u napretku i razvoju naše zemlje”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kotoranin
10.02.2024-17:15 17:15

Obećali jeste dosta toga, no ja ne vodim
još rezultate. Rezultata stvarno i nema. a
E, sad vi mislite da će ih biti.
Pa rekao je Spajić, da kad dobijemo
412 miliona Eura od Evropskih fondova
onda smo tek napravili rezultate.
Do tada crkni magarče dok otava ne
poraste!

Tara
11.02.2024-13:10 13:10

Ostvarujete sve na racun..Budzeta drzave CG..iako tog novca nema..znaci do Bankrota..jel tako..??