Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

PES: DPS nema prava da priča o moralu i uništavanju Crne Gore

Ne mogu se, kažu oni, nabrojati svi uspjesi u ekonomskom oporavku države od strane DPS kadrova

DPS nema prava da priča o moralu i uništavanju Crne Gore, poručili su iz Pokreta Evropa sad (PES) u reagovanju na navode Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz Pokreta su reagovali na današnje saopštenje DPS-a, koji su ocijenili da “PES ima manjak sposobnosti i kapaciteta a višak ambicija”.

DPS je, po njihovim riječima, sistematski “uništavao Crnu Goru 30 godina”.

“Dug Crne Gore je porastao sa 630 miliona eura koliko je iznosio nakon referenduma 2006., na rekordne četiri milijarde eura koliko je iznosio 2020. godine. Toliko su kadrovi DPS-a bili hrabri i sposobni da je država platila stotine miliona eura za pale garancije koje je država dala za sporne privatizacije, koje još nijesu došle na red Specijalnog Državnog Tužilaštva”, saopštili su u reagovanju iz PES-a.

Ne mogu se, kažu oni, nabrojati svi “uspjesi” u ekonomskom oporavku države od strane DPS kadrova.

“Lista zatvorenih fabrika i afere koje su obilježile 30-to godišnju vladavinu DPS-a je impozantna. Toliko su kadrovi DPS-a bili uspješni da su osuđeni Svetozar Marović (dugogodišnji potpredsjednik i ideolog DPS-a) ili uhapšena bivša Predsjednica Vrhovnog Suda Vesna Medenica, bivši šef policije Veselin Veljović, bivši predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić – sve kadrovi DPS-a”, istakli su iz pokreta.

Ovi kadrovi su, kažu, “osuđeni ili optuženi za teška krivična djela iz domena organizovanog kriminala”.

“A ovo su samo neki od predstavnika DPS-a koji su optuženi ali očekujemo da SDT radi svoj posao i da se značajan broj funkcionera DPS-a nađe pred sudom pravde. Zbog svega ovoga DPS nema prava da priča o moralu i uništavanju Crne Gore”, zaključuju iz PES-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
26.08.2023-17:21 17:21

Samo ovo troje iz prvog reda imaju sedam optužbi za teška krivična djela samo što tužioc još tihuje i njihove prijave drži u fioci ili neđe na stolu…

Tara
27.08.2023-20:09 20:09
Reply to  COL

Imas pravo..Injac..je puno cega prekrsila.zakonski..a G-din PES Milojko zaduzi zemlju sa 750 miliona.€..a imao je jos srbijansko drzavljanstvo..sto je presutio…

Tara
27.08.2023-20:07 20:07

Veljovica-Vesnu-Jovanica..itd..je Abazovic optuzio bez Dokaza..Drugo,vi ste sve fabrike zatvorili..od Aluminskog-Duvanskog..Plantaza..Skole ste pretvorili u srbijansku sektu..a 200 direktora prosvjete…ste otpustili a zamijenili sa ekstremistima..crkve srbije..Zaduzivanje od 750 miliona€..je bio cudan i manipulativan podvig..Medojevic je sve rekao..a sto se tice Crnogorskog nasledstva..predali ste na dlan tudjoj drzavi..to je najveca kradja posle 1918godine….itd..Kupovina Trajekata..manipulacija cigareta..Crnogorske avione ste parkirali i djelove prodali…Vi ste od ove drzave napravili Uzas…