Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

Pejović u Beču na Konferenciji EUSDR

Iz Skupštine je saopšteno da Pejović konferenciji prisustvuje na poziv predsjednika Nacionalnog savjeta Austrije Volfganga Sobotke

Potpredsjednik Skupštine Boris Pejović predvodiće crnogorsku delegaciju na Devetoj konferenciji predsjednika parlamenata Strategije Evropske unije (EU) za Dunavski region (EUSDR), koja će danas i sjutra biti održana u Beču.

Iz Skupštine je saopšteno da Pejović konferenciji prisustvuje na poziv predsjednika Nacionalnog savjeta Austrije Volfganga Sobotke.

“Tokom dvodnevnog rada, šefovi delegacija razgovaraće o bezbjednosti u dunavskom regionu, značaju edukacije za jačanje parlamentarizma, kao i o načinima povezivanja dunavskog regiona kao jedinstvenog kulturnog, prirodnog i naučnog područja”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će drugog dana konferencije biti otvorena izložba posvećena kulturnoj baštini država dunavskog regiona, na kojoj će biti predstavljena i Crna Gora.

“Postavka naše države uključivaće fotografije Starog Bara, Duklje i srednjovjekovnih nadgrobnih spomenika – stećaka. Takođe, jedan od eksponata će biti i izdanje Gorskog vijenca na njemačkom jeziku”, istakli su iz Skupštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve