Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Paunović: Demokrate po običaju kradu i prisvajaju tuđe ideje i zasluge

''Prvo ćemo podsjetiti Demokrate da je 43. Vlada još uvijek u tehničkom mandatu, tako da navodi da je smijenjena Vlada i da nije stala borba protiv kriminala njenom smjenom upravo spadaju u magla populističke izjave, kojima su skloni u namjeri da se marginalizuju tuđe zasluge'', navela je Paunović

Poslanica SNP-a Milosava Paunović, kazala je kako reakcija Demokrata na današnje hapšenje Verice Maraš od strane SDT-a, ne predstavlja novitet, jer kako je navela, “već smo navikli da Demokrate po običaju kradu tuđe ideje i prisvajaju tuđe zasluge.

“Prvo ćemo podsjetiti Demokrate da je 43. Vlada još uvijek u tehničkom mandatu, tako da navodi da je smijenjena Vlada i da nije stala borba protiv kriminala njenom smjenom upravo spadaju u magla populističke izjave, kojima su skloni u namjeri da se marginalizuju tuđe zasluge”, navela je Paunović.

Ona je poručila Demokratama da, poslanici nemaju amneziju, kao ni građani Crne Gore i svi vrlo dobro znamju čija je krivica što je parlamentu trebalo više od sedam mjeseci da izabere Tužilački savjet.

“Zašto ste držali Milivoja Katnića, koji vam se smijao po parlamentu i u javnosti, ostaje pitanje za vas. To je ono što treba da objasnite građanima Crne Gore. Time ste dali šansu istim tim kriminalcima da pokušaju ukloniti dokaze, nestati iz države, što se dešavalo za vrijeme bivšeg SDT-a, kojem ste inatom davali vrijeme i legitimitet”, ocijenila je Paunović.

Kako je navela, smjenom 43. Vlade pokušavaju se destabilizovati i ugroziti svi ljude koji traju na putu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i koji ne pričaju u prazno nego djeluju, što građani vide i pozdravljaju.

“Činjenica je da Vlada ne hapsi, ali je ona ta koja stvara tužiocu ambijent i sigurnost da se bori sa kriminalom. A da ima hrabrosti je pokazala 43. Vlada, njen premijer i dio ministara koji ga prate u tome. Izuzećemo one sa kojima ste vi oborili tu istu Vladu i sa kojima sada aktivno sarađujete”, dodaje Paunović.

Istakla je da, SNP daje punu podršku VDT-u i SDT-u u sprovođenju zakona i hrabrosti da čitav proces dovedu do kraja.

“Takođe, preporučujemo tužilačkim organima da ispitaju sve tajkunske saradnike 42. Vlade. I mi poslanici u Skupštini i naši ministri smo stali uz njih i u svakom smislu ćemo biti njihov štit u ovom procesu, koji će trajati, ali koji će ovi hrabri ljudi iznijeti do kraja”, zaključil aje Paunović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve