Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Patriotsko komitski savez CG: Državo-reaguj ili propadaj!

Ovaj nečasni čin, samo je nastavak skrnavljenja grobova crnogorskih vladika i vladara, koji se dešavaju nekoliko decenija, s ciljem zatiranja naše prošlosti i istorijskih činjenica.

Patriotsko komitski savez Crne Gore traži hitnu reakciju nadležnih državnih organa povodom nečuvenog ponašanja sveštenika SPC Jovana Plamenca koji je, na način nepoznat crnogorskoj etici, iskopao grobnicu mitropolita Arsenija Plamenca, u manastiru u Brčelima u Crmnici, oštetio nadgrobnu ploču i kosti ukupno tri osobe koje su tu počivale, strpao u najlonsku kesu, navode u saopštenju.

Patriotsko komitski savez CG: Državo-reaguj ili propadaj!

“Ovaj nečasni čin, samo je nastavak skrnavljenja grobova crnogorskih vladika i vladara, koji se dešavaju nekoliko decenija, s ciljem zatiranja naše prošlosti i istorijskih činjenica. Od devastacije naših kulturnih spomenika, gradnje manastira i hramova, potpuno stranim crnogorskoj kulturi, preko upisa naše sakralne baštine u vlasništvo pojedinaca i države Srbije, otuđivanja istorijskih dokumenata i predmeta, do, ljudskom umu neshvatljivog, iskopavanja kostiju naših znamenitih predaka, kao što je urađeno sa Arsenijem Plamencem, od 1781. poglavarem crnogorske autokefalne crkve, pored čestog saučešništva državnih organa u ovim nečasnim rabotama, Crna Gora će i zaista postati zemlja bez svog imena.

Zavod za zaštitu spomenika kulture, Ministarstvo kulture, Vlada Crne Gore, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Državno tužilaštvo-da li postojite više? Zašto svjesno, svojim nečinjenjem, izazivate reakciju građana, sa nesagledivim posljedicama po mir i stabilnost države? Zar su vase sinekure i pozicije važnije od ove države? Dokle mislite da može ići narodno strpljenje, bar onih svjesnih i ogorčenih Crnogoraca, svih vjera i nacija, koji godinama gledaju ovo žalosno razapinjanje Crne Gore?

Državo-reaguj ili propadaj!”, navode u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve