Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Patriotski skup: Nikšić neće mirno gledati kako se ruši ono što je postojalo vjekovima

Danas smo ovdje da pokažemo da je Crna Gora iznad svega i iznad bilo koga. Danas govorim i pred sjenama vječnih heroja ovog grada, herojima koji su na svakom koraku branili crnogorsko ime. Pred njima imamo obavezu da odbranimo ono što je Nikšić bio kroz vjekove

U Nikšiću je danas oko podne, u organizaciji Crnogorskog pokreta, održan patriorski skup na koji se se okupili procrnogorski i antifašistički orjentisani građani.

Koordinator Odbora Crnogorskog pokreta za Podgoricu Zoran Mugoša, rekao je da su se danas okupili da pošalju poruke mira i tolerancije ali i poruke da Nikšić nije niti će ikada biti grad koji će mirno gledati kako se gazi i ruši sve ono što je Nikšić bio kroz vjekove.

“Nikšić je simbol borbe protiv antifašizma, simbol čojstva i junaštva”, istakao je on.

Posebno je naglasio da se patriotski skup danas održava ne zbog bilo koje partije ili pojedinca već da bi se poslale poruke zbog Crne Gore, zbog predaka i potomaka.

“Danas smo ovdje da pokažemo da je Crna Gora iznad svega i iznad bilo koga. Danas govorim i pred sjenama vječnih heroja ovog grada, herojima koji su na svakom koraku branili crnogorsko ime. Pred njima imamo obavezu da odbranimo ono što je Nikšić bio kroz vjekove”, rekao je on.

foto Filip Filipović, standard.co.me

On je rekao da dolaze novi ljudi koji će se dokazivati svojim patriotizmom.

Predsjednica patriotskog komitskog saveza Tatjana Knežević Perišić rekla je da ni sav srpski svet, inertnost evropskih zvaničnika na miješanje Srbije u izbore u Crnoj Gori, pa ni sav novac, hiljade botova, sva ta armija ne bi bila dovoljna da nije bilo ta četiri mandata tobož građanskog i tobož crnogorskog pokreta.

URA je kaže, digla izdajničku ruku na Zakon o slobodi vjeroispovjesti po kojoj crnogorski manastiri i crkve koje su gradili crnogorski vladari i narod, nijesu više njihove nego SPC.

“Prećutali su oni i udare na FCKJ a kruna kukavičke šutnje je postavljanje predsjednika matice srpske na mjesto vd UCG”, rekla je ona.

Šute URA-ši a idu pod barjak crnogorski – poručila je ona.

foto Filip Filipović, standard.co.me

Peđa Vušurović iz udruženja Luča – slobodni građani na skupu je istakao da su Nikšić i crba Gora budniji nego ikad.

“Vjerujem i trezvniji a za to se oramo i pogledati i ogledali. Građansko ustajanje za odbranu nezavisnosti nije pravo nego obaveza”, rekao je on.

Predsjednica Crnogorske partije Anđela Ivanović rekla je da danas vidimo da budućnost multietničke i multinacionalne Crne Gore nije zagarantovana i da veliki dio našeg stanovništva nije zadovoljan.

foto Filip Filipović, standard.co.me

“Nijesu ostvarene težnje o slobodnoj i prosperitetnoj Crnoj Gori. Pojačana je nezaposlenost i siromaštvo. Gomilalo se nezadovoljstvo i to je teško kontorlisati a ni danas nijesmo u boljoj situaciji. Međutim, jasnije vidimo šta gubimo a šta dobijamo sopstvenim izborima”, rekla je ona.

Poručila je da je Crna Gora na ispitu.

“Srpski nacionalizam u odnosu na Crnu Goru je tradicionalan i agresivan. On negira osobenosti crnogorskog naroda, naše istorije i kuture. O Crnoj Gori se govori kao o srpskom svetu. Oživljavaju se 90te godine”, poručila je Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Davor
20.02.2021-14:32 14:32

Nikšić je simbol borbe protiv antifašizma?

MornarBoka
20.02.2021-23:04 23:04
Reply to  Davor

Ovo šta si napisao, moralo bi biti brisano. Admine, provjeri !

Nisin kiljan
20.02.2021-15:09 15:09

Da Davore! Niksic je bastijon antifažizma ali da dodam pravde i slobodoumnosti .Nisic je srpska perjanica.

komita007
20.02.2021-22:24 22:24
Reply to  Nisin kiljan

ZAISTA SI KILJAN BIJEDO. NIKŠIC JE CRNOGORSKI BEDEM,A VAMA PRESTOJI DERATIZACIJA IZRODI I BIJEDO ČETNIČKA.POKAZAĆEMO VAM 14 KO STE VI.PROĆIĆETE KAO MARKO MILAČIĆ.MRŠŠŠŠ!

Poooooo
21.02.2021-10:20 10:20
Reply to  Nisin kiljan

Da ima policije i sudstva za ovog CETNIKA za njihov SRPSKI Nisic perjanicu bi bila samo PRDARA i Normalna Drzava poslije prdare obavezno na besplatno PSIHIJATRSKO LIJECENJE!!

Sara
21.02.2021-11:19 11:19
Reply to  Nisin kiljan

Sta znaci srpska..mislis na one zlocince iz Srebrenice…ili one zlocince srbijance iz 1918.godine…gubite se vise -ne prljajte nase crnogorsko ime..vi ste za zaljenje!

Dado
20.02.2021-16:52 16:52

Mozda za izdajnike tebi slicne,koji se zovu srbima od 1918 pa do danas…jer sigurno nijesu zasluzili da se zovu Crnogorcima

Sara
21.02.2021-11:16 11:16

Ivanovica..kaze da je previse naroda bez posla..iako je ona aktivna u Budvi..zasto se zaposljavaju srbijanci..masovno preko ljeta..nedje oko 10..i vise hiljada a crnogorci cekaju na biro rada..Nesto nije uredu..ako crnogorci nece da rade kao stranci..ja bi im uskratila ili izbrisala iz registra za zaposljavanja..mora se preduzeti neka stroga strategija..