Subota, 11 Maja, 2024
Rubrika:

Partsos odao priznanje Đukanoviću za postignuća Crne Gore tokom vođenja zemlje, ostvareno članstvo u NATO i evropski put

Predsjednik Crne Gore zahvalio na inicijativi za susret i za prijateljstvo prema Crnoj Gori tokom obavljanja odgovorne diplomatske dužnosti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je ambasadora Republike Grčke u Crnoj Gori Panajotisa Partsosa, kome je zahvalio na inicijativi za susret i za prijateljstvo prema Crnoj Gori tokom obavljanja odgovorne diplomatske dužnosti.

Posebno je iskazao zadovoljstvo prilikom da tokom svog predsjedničkog mandata ugosti predsjednika Grčke u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, kao i uzvratnom posjetom Atini tokom koje je, kao je kazao, vidio novu Grčku, oporavljenu od finansijske krize sa učvršćenim autoritetom u evropskoj i međunarodnoj zajednici.

“To je ohrabrujuće i za evropsku budućnost Zapadnog Balkana”, kazao je Đukanović, čvrsto vjerujući da su Grčka i Italija zemlje koja više od drugih mogu pomoći da region ostvari evropsku budućnost.

Ističući da smo proteklih godina svjedočili učvršćivanju prijateljstva između Crne Gore i Grčke, pozdravio je zalaganje i aktivnosti ambasadora Partsosa, posebno ističući sada već tradiciju zajedničkog polaganja vijenca na spomenik grčkom nacionalnom junaku porijeklom iz Crne Gore Vasu Brajoviću, simbolu istorijskih odnosa dvije zemlje i prijateljstva.

Ambasador je zahvalio Đukanoviću za prijem, ističući da duboko vjeruje u odnose Crne Gore i Grčke i njihovih naroda koji imaju puno toga zajedničkog.

“Ambasador Partsos je odao priznanje predsjedniku Đukanoviću za postignuća Crne Gore tokom vođenja zemlje, ostvareno članstvo u NATO i evropski put”, ističe se u saopštenju.

Posebnu zahvalnost iskazao je za ukazano poštovanje prema Vasu Crnogorcu, vječnom simbolu crnogorsko-grčkog prijateljstva.

Sagovornici su tokom susreta razmijenili mišljenja o aktuelnim unutrašnjim, regionalnim i globalnim prilikama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve