Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Pariz: Krapović sa Perenom i Gasijuom, zvaničnicima u francuskom Senatu i Skupštini

Kako se navodi, i Peren i Gasiju uputili su čestitke Crnoj Gori na do sada postignutim rezultatima u procesu evropskih integracija, kao i na potpunoj usklađenosti sa spoljnom i bezbjednosnom politikom EU, prvenstveno u pogledu podrške ratom zahvaćenoj Ukrajini, u odbrani njenog teritorijalnog integriteta i nezavisnosti

Ministar odbrane Crne Gore Dragan Krapović, razgovarao je danas u odvojenim susretima u okviru svoje dvodnevne radne posjete Francuskoj, sa predsjednikom Komisije za odbranu i bezbjednost Senata, Sedrikom Perenom i sa predsjednikom Komisije za odbranu i oružane snage Nacionalne skupštine, Tomasom Gasijuom, sa kojima je razmijenio mišljenja o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

“Ministar je na sastancima istakao da je napredak na putu evropskih integracija prioritet aktuelne Vlade Crne Gore i da su u tom pogledu u njenom dosadašnjem radu već postignuti osjetni pomaci. Potvrdio je stav da je budućnost Crne Gore, ali i ostalih zemalja Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, u cilju jačanja stabilnosti i mira u regionu. Naglasio je da je od izuzetnog značaja poruka da su vrata EU otvorena za naš region, što ohrabruje zemlje kandidate za članstvo u sprovođenju neophodnih reformi i ispunjavanja uslova za pristupanje zajednici razvijenih evropskih država”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako se navodi, i Peren i Gasiju uputili su čestitke Crnoj Gori na do sada postignutim rezultatima u procesu evropskih integracija, kao i na potpunoj usklađenosti sa spoljnom i bezbjednosnom politikom EU, prvenstveno u pogledu podrške ratom zahvaćenoj Ukrajini, u odbrani njenog teritorijalnog integriteta i nezavisnosti.

“Istakli su da je značajno to što je od samog početka rata Crna Gora na strani Ukrajine, čime potvrđuje svoje opredjeljenje za mir u Evropi, koji počiva na demokratskim temeljima i poštovanju humanitarnog prava. Obostrano je naglašeno da je time potvrđeno i kredibilno članstvo Crne Gore u Alijansi, u okviru koje su jedinstvo i solidarnost posebno došli do izražaja u kontekstu bezbjednosnog ambijenta u Evropi i svijetu”, dodaje se u saopštenju.

Krapović će se danas sresti sa francuskim kolegom Sebastijenom Lekornijem, sa kojim će razgovarati o modalitetima dalje odbrambene saradnje dvije zemlje, globalnoj bezbjednosnoj situaciji i značaju evropskih integracija Zapadnog Balkana za evropsku stabilnost.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve