Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Palmer-Marković: Crna Gora najuspješnija država u regionu

Kako je saopšteno iz Vlade, čestitajući američkom izaslaniku na novoj dužnosti Marković je kazao da njegovo imenovanje predstavlja realnu mogućnost ubrzanja realizacije naših strateških ciljeva i doprinos stabilnosti cijelog regiona

Crna Gora je lider i najuspješnija multietnička država u regionu. Nije slučajno to što je ona prva država koju posjećujem nakon preuzimanja dužnosti, kazao je danas novi specijalni izaslanik za Zapadni Balkan američkog Stejt dipartmenta Metju Palmer, tokom posjete predsjedniku Vlade Dušku Markoviću.

foto gov.me

Kako je saopšteno iz Vlade, čestitajući američkom izaslaniku na novoj dužnosti Marković je kazao da njegovo imenovanje predstavlja realnu mogućnost ubrzanja realizacije naših strateških ciljeva i doprinos stabilnosti cijelog regiona.

„Posebno nas raduje da ste na toj dužnosti Vi kao odličan poznavalac Balkana“, rekao je predsjednik Vlade.

Palmer je istakao da Sjedinjene Američke Države njegovim imenovanjem poručuju da su ponovo fokusirane na ovaj region.

foto gov.me

U razgovoru je konstatovano da je proces evropske i evroatlantske integracije regiona Zapadnog Balkana u interesu i ovog regiona i Evrope u cjelini, te da politiku proširenja EU treba posmatrati kao evropsku stratešku politiku.

“To znači da proces proširenja mora biti živ. To je interes i EU i država našeg regiona“, rekao je premijer.

On je informisao sagovornika o rezultatima i strateškim planovima na političkom planu uz konstataciju da Vladina uspješna ekonomska politika daje odlične razvojne rezultate.

“U procesu evropske integracije poseban akcenat je na rezultatima u oblasti vladavine prava i jačanja slobode medija”, zaključio je premijer.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve