Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Pajoviću na prijem došli brojni predstavnici diplomatskog kora u Pekingu

Donedavni ambasador Crne Gore je, obraćajući se zvanicama, kazao da je bila velika privilegija, čast ali i odgovornost predstavljati državu Crnu Goru u Kini

Povodom okončanja mandata Darka Pajovića na mjestu ambasadora u Narodnoj Republici Kini, organizovani su prijemi za predstavnike diplomatskog kora iz Pekinga. Njima je prosustvovao 51 akreditivani ambasador u Kini i brojni predstavnici diplomatskog kora, kineskih kompanija i institucija.

Donedavni ambasador Crne Gore je, obraćajući se zvanicama, kazao da je bila velika privilegija, čast ali i odgovornost predstavljati državu Crnu Goru u Kini.

On se zahvalio Ministarstvu vanjskih poslova Kine, Sekretarijatu 17+1, kineskim prijateljima, kompanijama, institucijama kao i ambasadi Kine u Crnoj Gori.

“Zajedničkim radom učvrstili smo prijateljstvo i saradnju naše dvije zemlje i siguran sam da dijelimo obostrano zadovoljstvo, ali i ponos, za ostvarene rezultate u poslednje tri godine”, naveo je Pajović.

Zahvaljujući kineskim građanima koji su organizovali kampanju za pomoć u medicinskom materijalu i velikom odazivu kineskih institucija i kompanija, on je naveo da je Ambasada Crne Gore za samo tri mjeseca prikupila 22 tone razne medicinske opreme vrijedne približno 600.000 dolara koje su transportovane avionima, brodovima i poštanskim saobraćajem u Crnu Goru.

“Sve to nije bilo moguće organizovati bez naših kineskih prijatelja ali i vrijednog, tihog kineskog osoblja ambasade kojima se i ovog puta zahvaljujem na predanom radu i požrtvovanosti na pomoći Crnoj Gori. Takođe, njihove novčane donacije, koje su odvojili od svih plata za pomoć mojoj državi na početku pandemije, jedinstven je slučaj. Crna Gora cijeni, pamti i znaće da uzvrati na vašu solidarnost kada je bilo najteže”, kazao je on.

On se pojedinačno zahvalio svim prisutnim ambasadorima i naveo da mu je bilo veliko zadovoljstvo, ali i privilegija raditi i saradjivati sa njima.

“Izuzetno sam ponosan na ocjenu mojih evropskih kolega da smo i ovdje potvrdili evropski indentitet Crne Gore i istovremeno unaprijedili saradnju sa Kinom. Bogat je onaj čovjek koji ima puno prijatelja i ja vam se, dragi prijatelji, zahvaljujem na saradnji i na profesionalnoj i ljudskoj solidarnosti”, naveo je on.

Putem video poruka, Pajoviću su se zahvalili na saradnji i predstavnici kineske provincije Liaoning, kineskog grada Harbina, kompanije VRN uvoznik vina Plantaže kao i kineski ambasador u Podgorici Liu Jin.

Posebnu zahvalnost uputio je i menadžment bolnice u Vuhanu, na ličnoj donaciji 10.000 maski koje je Pajović obezbijedio i transportovao za grad Vuhan na početku pandemije u Kini.

Na kraju, Pajović je naveo da će nastaviti sa društvenim angažmanon i pozvao sve koji su bili na prijemima da posjete Crnu Goru i budu njegovi gosti, čim situacija sa pandemijom to dozvoli.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve