Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

(FOTO) OVO SU VELEIZDAJNICI CRNE GORE: Beograd i Moskva likuju nakon akta brutalne subverzije, Vlada mora pasti jer samo tada pada ugovor!

Sada ostaje da se vidi da li će zbog ovog sramnog akta veleizdaje DPS i SDP uskratiti podršku Vladi jer je to jedini način da se ovaj dokument poništi, s obzirom da se o istoj pravnoj stvari ne može glasati dva puta.

Crnogorska javnost u petak 8. jula 2022. godine svjedočila je nezapamćenom aktu veleizdaje i školskom primjeru subverzije stranih država, nakon što je Vlada Crne Gore na insistiranje saradnika srpske BIA-e, koji obavlja funkciju premijera, Dritana Abazovića, uz kršenje prethodno postignutog dogovora, izglasala sramni tekst takozavnog ”temeljnog ugovora” sa svetosavskom sektom (SS) poznatom i kao SPC.

Za ugovor su glasali premijer, ministri iz njegove partije i SNP-a:  Dritan Abazović, Vladimir Joković, Aleksandar Damjanović, Ana Novaković Đurović, Filip Adžić, Marko Kovač, Zoran Miljanić, Goran Đurović, Vasilije Lalošević, Miomir Vojinović, Dragoslav Šćekić, Fatmir Đeka i Biljana Šćepanović.

Protiv su bili funkcioneri SDP-a, a uzdržani su bili članovi kabineta iz reda bošnjačkog naroda i Hrvata.  Mišljenje su izdvojili ministri Krivokapić, Ibrahimović i Konjević.

Sjednici nijesu prisustovale ministarka evropskih poslova Jovana Marović i kulture Maša Vlaović, tako da su za ovaj dokument glasli samo 13 ministara od ukupno 21, što nije kvalifikovana većina potrebna za izglasavanje ovog akta.

Iako je Dritan Abazović najavio da će se o ovom dokumentu opet navodno glasati na narednoj sjednici Vlade, jasno je da je takozvani ”temeljni ugovor” usvojen i da će to samo biti potvrđeno na narednom zasjedanju, ako do njega uopšte i dođe. To je jasno i nakon zvaničnog saopštenja Vlade u kojem se konstatuje usvajanje.

”Pravno, nema novog glasanja o istom pitanju”, jasno je rekla Draginja Vuksanović Stanković profesor prava.

Tako da je ovim potvrđeno pisanje portala Aktuelno da je potrčko predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Dritan Abazović i njegovi saradnici, po uputstvima iz Kremlja, objavio rat zapadnim ambasadama, pljunuo u lice preko 70 odsto građana koji budućnost Crne Gore vide u EU i otvorio vrata za kulminaciju nezapamćenih tenzija u Crnoj Gori!

Da stvari budu na granici tragikomedije govori i to što je sam Abazović na sjednici Vlade kazao da je svjestan da ova verzija teksta nije najbolja i da ”imamo komisiju mogli bi drugačije i bolje da ga formulišemo”.

Ko prvi iz DPS-a na tviteru objavi istinu da je ugovor sa SPC usvojen po važećem zakonu, a da je prekršen sporazum zbog čega mora da padne Vlada, čeka ga novčana nagrada!

Javio se za riječ i ministar pravde Marko Kovač, koji je priznao da postoje djelovi ugovora koji su neustavni, ali da ”strah od neustavnosti nije razlog da ne usvojimo ugovor”!? Ovakva izjava u kojoj ministar priznaje otvoreno kršenje Ustava, ali i pored toga glasa za dokuement nije za komentar.

Da ne pričamo o svim spornim djelovima ovog sramnog ugovora o kojima crnogorska javnost bruji danima i čije se usvajanje forsira iz Beograda i Moskve, protivno svim sugestijama Zapada. Samo naziv ”temeljni” u ugovoru govori da se takozvanoj SPC priznaje status države u državi, jer se temeljni ugovor potpisuje samo sa državama, kao što je bio slučaj sa Vatikanom i katoličkom crkvom.

Komentarišući ovu okolnost Abazović je samo nonšalantno rekao da je to tek formalan naziv i da praktično nije ni bitan!?

Abazović je na sjednici Vlade imao i jedan biser bestidnosti kad je kazao da ”ako ova vlada padne otvaraju se vrata za ruski uticaj”, a sve je to govorio dok je podmuklo radio na usvajanju ugovora sa organizacijom koja je od Evropske komisije označena kao nosilac ruskog uticaja u regionu!

Najbolje objašnjenje zašto se silom na sramotu danas usvojio ovaj dokument dao je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić koji je kazao  ”da je ovo tražio Aleksandar Vučić  da se stavi na dnevni red, da bi srušio Vladu i da bi usporio put Crne Gore ka EU”.

”Njemu (Vučiću) su vezane ruke, on ne može naprijed, pa mu je cilj da uspori sve ostale, prije svega nas”, rekao je Krivokapić. Vučić je danas očigledno uspio.

S obzirom da Abazović po nalogu Beograda i Moskve bez konsultacija, javnog dijaloga i usklađivanja teksta usvojio sramni ugovor, očekuje se odgovor partija koje podržavaju manjinsku Vladu, prije svih DPS-a i SDP-a.

”Želim da vas obavijestim, da zbog svih ovih razloga, ukoliko odbijete prijedlog za dodatnim konsultacijama i usvojite ovakav tekst, ova Vlada je izgubila većinu. Biće podnijet zahtjev za skraćenje mandata i raspisivanje novih izbora”, rekao je ministar odbrane Raško Konjević prije današnjeg glasanja.

Sada ostaje da se vidi da li će zbog ovog sramnog akta veleizdaje DPS i SDP uskratiti podršku Vladi jer je to jedini način da se ovaj dokument poništi, s obzirom da se o istoj pravnoj stvari ne može glasati dva puta.

Za kraj objavljujemo fotografije ljudi koji su glasali za sramni veleizdajnički akt, kojim su groblja naših predaka prepisana drugoj državi.

Vučićev potrčko i saradnik BIA-e: Albansko-crnogroski izdajnik sa misijom izazivanja sukoba u Crnoj Gori
Abazovićev čistač debelog crijeva: Zaboravio na sve što je Crna Gora učinila za Albance i prodao je svetosavskoj sekti po nalogu Vučića i Rame
Miljanić: Suviše neinteligentan da bi shvatio da je izdajnik
Vedeta medijske mafije, Dritan je navukao na izdaju
Izdajnik po rođenju
Dritanov rezervni čistač debelog crijeva i pripejd izdajnik
Izdajnik po rođenju
Mala je ova zemlja koliki je ovo izdajnik! Nedavno proćeran sa Cetinja, sve je jasno!
(Pravni) moron, koji je izvalio da iako nije po Ustavu mora da se usvoji
Izdajnik po rođenju, prvi profesionalni Srbin u Crnoj Gori po političkom opredjeljnju, nepismen po sopstvenom priznanju
Izdajnik po rođenju
Beranski šmeker – izdajnik po rođenju
Nebitna, ali dovoljno za izdaju

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

23 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rada
08.07.2022-20:06 20:06

Zabraniti izbjeglicama glasanje na izbore to su dosljaci sa zadatkom da glasaju protiv interesa zemlje

Pošto obraz
08.07.2022-20:11 20:11

Koliko je diktator sizofrenicar platio za izdaju osim 21meleon i klinike idemo

Crnogorka
08.07.2022-20:16 20:16

NE TREBA DA SE VISE CEKA ODMA DATI NEPOVJERENJE OVOJ ZLOJ MANJINSKOJ VLADI!

Ulcinj
08.07.2022-20:19 20:19

Pozivam bracu albance da dodju masovno kod nas u pg da protestujemo protiv otvorenog balkana ka juce u tiranu protiv projekta cetnicke nacisticke sluzbe I saradnika izdajnika dritana i rame

MUSTAFA
08.07.2022-20:23 20:23

FATMIR DJEKA  ( RAHMAN MORINA ) ADZIC ( KUKALA LI NAM MAJKA SA KIM SMO SE VENCALI )MICITE OVO I DAJTE MILACICA MANDICA 100 X SU VECI PRIJATLJI CRNOGORCIMA OD OVIH IZDAJNIKA !

Veki
08.07.2022-20:54 20:54

Sramni djeko zaboravio si koliko su Crnogorci pomagali tvojem narodu a kazi smradu rami da je Ulcinj crnogorski vazda nikad nece bit dio albanije dzaba se nadate pokvarene lisice pi

Rovca
08.07.2022-21:19 21:19

Rado svi smo se negde doselili ili odselili.U Beograd živi vise rovcana nego u Rovcima.Sta bi bilo sa nama kad bi beograđani razmišljali kao vi..

BobZeković
09.07.2022-10:52 10:52
Reply to  Rovca

Komtaktira sam hiljade Ravaca, nikad nijesu čuli za takvog nesoja ka ti Rovca. Lažno se predstavljajući pokuvajući da izbrišeš slavna rovačka imena ka Radoš Bulatović, kojega je izda rođeni unuk Predrag Bulatović zvani Žikino kolce. Pokušavaš Rovca nesoju, da izbrišeš Srnogorsku Rovačku Republiku, zbogh njenog herojskog otpora surovom srpskom okupatoru. MRŠ, nesoju izdajnički, neljudski, za burek prodani.

Uros
08.07.2022-21:38 21:38

Kazete 70 % podrzava EU. Necete da kazete koliko procenata podrzava SPC. To se zove izvrtanje cinjenica, ali ste vi majstori u tome. Ovi ministri sto su glasali za Temeljni ugovor ce zlatnim slovima biti upisani u istoriju Crne Gore za razliku od Raska i Ranka koji su svojim cinjenjem nanijeli vise zla Crnoj Gori nego bilo ko. Znam da se vama ne svidja Temeljni ugovor, ali sta cete. Dzabe vam sve. Narod Crne Gore je pokazao sta misli na velicanstvenim litijama. Toliko od mene. Pretpostavljam da necete ovo objabiti. U tom slucaju to govori o vama.

Nikola
08.07.2022-23:43 23:43
Reply to  Uros

Uroše bravu, ne vadili jOvanov iz tebe kaki si……a more oplesti i po svijem tvoijema. Za bolje i nijeste bravi kopiljanski!

KIZAMI
09.07.2022-07:54 07:54
Reply to  Uros

Da, bas zlatnim slovima. Isto kao oni iz 1918. za koje se danas niko ne hvali da su im rod.

Tihana
08.07.2022-23:47 23:47

Litije su vjerska procesija u čast nekog sveca, obično zaštitnika grada. ONO je bilo primitivno nacionalističko pojanje ovaca za glavnokomandujućim čobanom Ristom.

Husein
09.07.2022-04:51 04:51

1.  Vučićev potrčko i saradnik BIA-e: Albansko-crnogroski izdajnik sa misijom izazivanja sukoba u Crnoj Gori- 2.  Abazovićev čistač debelog crijeva: Zaboravio na sve što je Crna Gora učinila za Albance i prodao je svetosavskoj sekti po nalogu Vučića i Rame 3 . Miljanić: Suviše neinteligentan da bi shvatio da je izdajnik 4  Vedeta medijske mafije, Dritan je navukao na izdaju 5  Izdajnik po rođenju 6  Dritanov rezervni čistač debelog crijeva i pripejd izdajnik 7  Izdajnik po rođenju 8  Mala je ova zemlja koliki je ovo izdajnik! Nedavno proćeran sa Cetinja, sve je jasno! 9  (Pravni) moron, koji je izvalio da iako nije po Ustavu mora da se usvoji 10 Izdajnik po… Pročitaj više »

Nahija
09.07.2022-11:12 11:12

Autor teksta je zaboravio i sekretara Borisq Marica koji je bio dužan da objasni svom šefu da nema kvalifikovali većinu,jer on saziva sjednice Vlade i vodi računa o toku i ispravnost istih.Ove dvije pobjegulje su iste kao i ovi,jer crnogorcima nije u krvi da bježe.Dakle trebale su biti na sjednici i reci NE ovoj sramoti.

Anonim
09.07.2022-11:30 11:30

Svakoga dana treba objavljivati njihove fotografije i imena. Neka ostanu zapamćeni simboli beščašća i izdaje

Vule
09.07.2022-11:51 11:51

Ja ne podrzavam okupatorsku spc

Kole
09.07.2022-15:13 15:13

Pojedini iz ove vlade imaju milionske nekretnine u Srbiji.

Posmatrac
09.07.2022-17:02 17:02

Nadam se da ćete se ubuduće baviti i preletacima koji sada pokrivaju funkcije sekretara,pomoćnika,zamjenika,direktora itd…počnite od generalnog sekretarijata Vlade…Sekretara,pomoćnika itd.

Anja
09.07.2022-17:51 17:51

Dje su Marovicka i Vlaovicka? Nisu nista manje vazne od navedenih 13.

Bajicka
09.07.2022-18:09 18:09

Imena i prezimena svih koji su bili za onim stolom…jer već bjezanija i prelijecanje počinje..

BMX
09.07.2022-20:17 20:17

GLAVA DVADESET DEVETA KRIVIČNA DJELA PROTIV USTAVNOG UREĐENJA I BEZBJEDNOSTI CRNE GORE

Ugrožavanje nezavisnosti

Član 357

Ko na protivustavan način pokuša da dovede Crnu Goru u položaj potčinjenosti ili zavisnosti prema nekoj drugoj državi, kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina.

veoma
09.07.2022-21:29 21:29

Raduje me boja ovih slika, nadam se da će to biti budućnost.

Backovic E.
09.07.2022-23:22 23:22

Njihova sramota odzvanjat ce u buducnosti, njihovo izdajnicko podanistvo obilzit ce njihova pokoljenja koja dolaze ili ce doci. Nasrkala se CG corbe iz njiove kuhinje- trovacnice!! Ovakva vlada treba i mora da padne, bolje danas no sjutra!!!! Zivjela i neka je vjecna CG!!