Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

PAKLENI PLAN VUČIĆEVOG I PAREZANOVIĆEVOG RESURSA: Dritan po Putinovim notama podgrijava sukobe Crnogoraca i Srba,  destabilizuje državu i zatvara vrata EU!

Potrčko predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, po uputstvima iz Kremlja upornim insisitiranjem na potpisivanju nakaradnog, takozvanog ''temeljnog ugovora'' sa svetosavskom sektom (SS), koja se vodi pod akronimom SPC, objavio je rat zapadnim ambasadama, pljunuo u lice preko 70 odsto građana koji budućnost Crne Gore vide u EU i otvorio vrata za kulminaciju antagonizma između Crnogoraca i Srba!

Piše: Balša Knežević

Saradnik srpske Bezbjednosno informativne agencije (BIA), veleizdajnik na funkciji trenutnog premijera manjinske Vlade Dritan Abazović danas je konačno ogolio suštinu svog političkog plana za destabilizaciju Crne Gore i obustavljanje njenog puta ka Evropskoj uniji.

Potrčko predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, po uputstvima iz Kremlja upornim insisitiranjem na potpisivanju nakaradnog, takozvanog ”temeljnog ugovora” sa svetosavskom sektom (SS), koja se vodi pod akronimom SPC, objavio je rat zapadnim ambasadama, pljuno u lice preko 70 odsto građana koji budućnost Crne Gore vide u EU i otvorio vrata za kulminaciju antagonizma između Crnogoraca i Srba!

Abazović je danas kratko prisustvovao sastanku u Vladi koji je organizovan na inicijativu predsjednika  Mila Đukanovića, u pokušaju da spusti tenzije i popravi političku katastrofu koju trenutni premijer po nalogu Moskve i Beograda projektuje za Crnu Goru.

Međutim, iskompleksirani mali Duče koji radi na beogradsko-moskovske baterije izjurio je danas sa sastanka i tvrdoglavo ostao pri svome – da će da istraje na ispunjavanju naloga Boegrada i Moskve oko potpisivanja ”temeljnog ugovora” sa takozvanom SPC, pa makar to značilo obaranje vlade i kraj evropskog puta za Crnu Goru.

Abazović i Vučić u stilu Roćena i Jeremića: Je*aćemo majku Crnoj Gori!

”Vlada može da se sruši, ali se s njom ruše i evropski snovi Crne Gore”, dao je ultimatum Abazović nakon današnjeg sastanka. S obzirom da je za DPS i SDP, ključne partije koje podržavaju Vladu, neprihvatljiv ovakav oblik takozvanog ”temeljnog ugovora”, veoma je izvjesno da će doći do pada Vlade ukoliko Abazović i dalje bude tvrdoglavo istrajavao na onome što  mu je naloženo iz Beograda.

Razotkrivena namjera destabilizacije države

Nakon ovakvog postupka potpuno su se razotkrile namjere Abazovića o kojima portal Aktuelno piše već mjesecima – resurs Vučića i BIA-e po svaku cijenu želi da ostvari svoj zadatak destabilizacije Crne Gore i obustavljenje njenog puta ka Evropskoj uniji, čak i ako to znači sukob između srpskog i crnogorskog naroda koji uporno podgrijava.

”Jasno je da su potponuo tačne prognoze mnogih svjetskih geopolitičkih analitičara da bi ruski predsjednik Vladimir Putin želio da otvori još jedno ratno žarište na Zapadnom Balkanu. Glavni izvođači radova u tom projektu su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Albanije Edi Rama, inače glavni protagonisti velikodržavnog projekta Otvoreni Balkan. Abazović je tu samo pion, odnosno buzdovan kojim ova dvojica po nalogu Kremlja mlate po Crnoj Gori”, rekli su naši dobro upućeni diplomatski izvori.

Umjesto EU, Dritan sprema Otvoreni Blakan u kom bi Crna Gora bila svedena na statističku grešku velikodržavnih tendencija Srbije i Albanije

Kako saznajemo, u svemu ovome Abazoviću pomažu relikti administracije bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa. Prije svih ambasadorka SAD u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke bliska rođaka Meta Lašija, partnera Ričarda Grenela – bivšeg specijalnog izaslanika američke administracije za dijalog između Srbije i Kosova, i inicijatora projekta Otvoreni Balkan.

”Abazović je dobio zadatak da zavadi Srbe i Crnogorce, postupajući po nalogu Kremlja indirektno i Beograda direktno, pomažu mu relikti Trampove administracije. Čime je Abazović ucijenjen, koliko je sredstava dobio i ko je učestvavao u ovoj zavjeri još uvijek je rano govoriti, ali biće prilike”,  rekli su naši izvori.

Opijen podrškom iz Beograda i Moskve

Dritan Abazović je u ovom trenutku van kontrole, ponaša se kao klasični diktator i preuzeo je ulogu Vaseljenske patrijaršije i Fanara, time što ugovor sa takozvanom SPC stavlja ispred budućnosti čitave države, volje naroda i sugestija sa Zapada!

Marko Parezanović – prenosio Dritanu uputstva iz Kremlja?

Ako se iko pitao zašto se Abazović ovako ponaša, dovoljno je napomenuti da se tajno sastajao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i sada već bivšim, prvim operativcem srpske Bezbjednosno informativne agencije (BIA) Markom Parezanovićem, o čemu je portal Aktuelno više puta pisao.

Sa Parezanovićem je imao tajne sastanke na teritoriji Hercegovine. S obzirom da je Parezanović bio prvi operativac BIA-e i glavni ruski čovjek za zapadni Balkan koji je bio direktno povezan sa Sergejem Besedom, sada već bivšim načelnikom 5-og odjeljenja FSB-a, jasno je po čijim uputstvima Dritan forsira ovakvu destruktivnu političku priču.

Jer Abazović je očigledno prinuđen da po svaku cijenu provuče takozvani temeljni ugovor čak i ako to dovede do građanskih nemira.

Rama i albanski faktor

U čitavoj priči ne treba zaboraviti albanski faktor, odnosno političku struju koju reprezentuje albanski premijer Edi Rama, pored Vučića jedan od protagonista velikodržavnog projekta ”Otvoreni Balkan”.

Edi Rama: Gura Crnu Goru u velikodražvni projekat Otvoreni Blakan preko poslušnih crnogorskih Albanaca

”Crna Gora je posvađana jer crnogroski Albanci ćute na otimanje crnogorskih svetinja i potpisivanje sramnog ugovora. Abazović, ministar Fatmir Đeka i predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj rade po diktatu Edija Rame, koji gura Crnu Goru u Otvoreni Blakan. Ako se njihov scenario ostvari to će dovesti do destabilizacije države i zatvaranja puta ka EU”, rekli su naši izvori iz vrha Vlade odlično upućeni u dešavanja među albanskim političarima u Crnoj Gori.

Kako navode naši izvori, jasno je da su pojednini odmetnuti djelovi Albanaca u Crnoj Gori, predvođeni Abazovićem i Đeljošajem, počeli da se priklanjaju velikodržavnoj politici koju zastupaju Vučić i Rama.

”U jeku priče o veleizdajničkom temeljnom ugovoru, Đeljošaj priča o poništenju odluke Skupštine Opštine Titograd o imovini koja je u državnom vlasništvu. Jasno je da su se udružili sa Vučićem, a ovo sto radi Đeljošaj je dio plana. Žele da promijene vlasničku strukturu, zemljište prevedu sa države na pojedince u slučaju da im uspije projekat Otvoreni Balkan, kada bi došli u priliku da dijele crnogorsku teritoriju između Velike Albanije i srpskog sveta”, rekli su naši izvori.

Nik Đeljošaj: Poslušni Dritanov, odnosno Vučićev i Ramin Albanac

Kao što se da primijetiti, Abazović i njegovi gore pomenuti saradnici, okreću Albance protiv Crne Gore, forsirajući pogubni takozvani ”temeljni ugovor” nakon čijeg bi potpisivanja, oslabljena Crna Gora bila ugurana u velikodržavni projekat Otvoreni Balkan, i potpuno izbačena iz priče o EU!

Vučić i Putin zadovoljni

Ovakvim razvojem situacije najzadovojniji su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov gospodar Vladimir Putin, čiji je krajnji cilj otvaranje još jednog ratnog žarišta na Balkanu.

Iako su Abazoviću puna usta evropskih integracija, njegova bliskost sa Putinovim igračima Vučićem i Parezanovićem, ide u prilog tezi da on pričom o evropeizumu, samo providno laže i obmanjuje zapadne partnere i ambasade.

Vučić i Putin: Da malo zakuvamo u Crnoj Gori

U prilog tome govori i sugestija zapadnih ambasada da ne treba žuriti sa usvajanjem ”temeljnog ugovora”, kao i da će u protivnom Zapad uskratiti podršku njegovoj vladi.

Takođe se spekuliše da i posjeta šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja može biti otkazana ukoliko Vlada Crne Gore na sjutrašnjoj sjednici donese odluku o potpisivanju ugovora sa takozvanom SPC u formi koji je predstavljen javnosti krajem prošlog mjeseca.

Abazović je, prema riječima analitičara Zlatka Vujovića, bez obzira na sve to ambasadorima poručio da će potpisati ugovor sa Crkvom Srbije po cijenu prekida EU integracija!

Nakon svega iznesenog jasno je da je na čelu Vlade Crne Gore saradnik stranih službi koji po nalogu Beograda i Moskve radi na izazivanju sukoba kroz davanje neograničene moći paravojnoj, bezbjednosno-obavještajnoj organizaciji, takozvanoj SPC.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

13 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Prof Dr Me
07.07.2022-13:41 13:41

Hapsite ga kad je tako!

Jokso
08.07.2022-06:20 06:20
Reply to  Prof Dr Me

Pre će takvi kao što si biti uhapšeni …

Okrim
07.07.2022-14:03 14:03

Nakon mojih ranije iznijetih sumnji, nakon ovog komentara, može se osnovano zaključiti da Dritan sa svojim navedenim albancima političarima radi na urušavanju Crne Gore radi realizacijr projekta Velike Albanije: kad Srbija dobije konačno more podržaće da se Albaniji pripoji sadašnji dio teritorije Crne Gore koji većinski naseljavaju Albanci a koji Srbiji nije strateški od značaja. To je Dritanov i njegovih podržavaoca glavni zadatak – u cilju realizacije projekata Velike Srbije i Velike Albanije, zagovornika Vučića i Rame (dva brata, kako reče Rama). Pitanje je izuzetno značajno – što li misle ostali Albanci u CG?Zaboraviše li onih 100.000 kosovara što primismo… Pročitaj više »

Jokso
08.07.2022-06:21 06:21
Reply to  Okrim

Sve u svemu, jebali ste čvorka nesrećni milogorci. Neće vam ni nato guzice sačuvati …

Ivan
07.07.2022-14:09 14:09

G. Knezevicu molim vas da ne pisete srbi i crnogorci, vec se kaze crnogorci i srbi . Uvijek se kaze prvo ime svog naroda . Ostalo je sve jasno ko unistava Crnu Goru ,ali boricemo se. .

drago 1
07.07.2022-14:27 14:27

a, moj brate,vidji ko nam kapu kroji.na sto spadosmo, lideri u eu integracijama.

Ivana
07.07.2022-19:20 19:20

Ukoliko su tacne tvrdnje da je premijerov brat dobio kliniku od vucica a zauzvrat ovaj da potpise predaju crnogorske imovine u tudje ruke crnogorsko tuzilastvo da pozove na razgovor brata iz beograda da objasnii gradjanima

Ha20
07.07.2022-21:57 21:57
Reply to  Ivana

Uz duzno postovanje za vas komentar bih rado ponovio onu narodnu ” Dje ima dima tu ima i vatre ” A nasa Dritanka ima 21 jedan milion razloga da muti vode i nanosi ih na Srbijanski mlin.Hvala na paznji.

Uros
07.07.2022-20:31 20:31

Kako se vi igrate obavestajaca. Samo puko naglabanje bez ikqkvih dokaza i osnova. Koristite se starim udbaskim forama ” pricaj sve znamo”. Samo bombasticni naslovi i blacenje pojedinaca kako biste jos visebdigli tenzije u Crnoj Gori. Kao da vam list uredjuje Beba Popovic. Znam da necete pustiti ovaj komentar jer se ne poklapa sa vasim teorijama zavjere.

Miki
07.07.2022-20:38 20:38

Cekaj, zar nijeste pisali da je Krivokapic Parezanovicev covjek. Odkud sad i Drutan? Ne precerujte.

Jokso
08.07.2022-06:20 06:20

Čuj “izdajnik” vas građžanera, muslimana i komunjara… :)

Jokso
08.07.2022-06:25 06:25

Semeni vas Vučić pa ne vadi …

Ha20
08.07.2022-10:54 10:54
Reply to  Jokso

Vas su semenili Turci od davnih dana pa svoje komplekse desperatno prabacijete na druge…………………..