Subota, 11 Maja, 2024
Rubrika:

Opština Bar iskreni prijatelj turskog naroda

Ambasador Kalkavan zahvalio je Opštini Bar i građanima na iskazanom saosjećanju i solidarnosti afirmišući važnost akcija pripadnika barske Službe zaštite i spašavanja koji su u prvim danima nakon zemljotresa stigli u pogođeno područje

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević primio je u prvu zvaničnu posjetu novoimenovanog ambasadora Turske u Crnoj Gori Bariša Kalkavana i počasnog konzula Sadeta Hajdarpašića.

Tom prilikom, Raičević je izrazio saučeće povodom gubitaka koje je Turska pretrpjela usljed razornog zemljotresa i naglasio da je ponosan zbog činjenica da su Opština Bar, ali i svi građani bili u prilici da daju doprinos u prevazilaženju posljedica ove nesreće koja je zadesila turski narod.

“On je istakao da Turska i u budućnosti može računati na Bar, kao na iskrenog prijatelja, na putu njenog oporavka”, saopšteno je iz opštine.

Ambasador Kalkavan zahvalio je Opštini Bar i građanima na iskazanom saosjećanju i solidarnosti afirmišući važnost akcija pripadnika barske Službe zaštite i spašavanja koji su u prvim danima nakon zemljotresa stigli u pogođeno područje.

“On je izrazio i zahvalnost za opredijeljenu finansijsku pomoć upućenu gradu Adani, što predstavlja još jednu potvrdu bliskosti između dva naroda”, ističe se u saopštenju.

Raičević je upoznao ambasadora sa gradom, najznačajnijim znamenitostima, aktuelnim investicionim ciklusom u oblasti turizma i sa posvećenošću lokalne uprave da, kroz realizaciju kapitalnih projekata, obezbijedi ubrzan razvoj grada i bolje uslove za život svih građana.

Na sastanku su istaknuti i dobri odnosi Opštine Bar sa pobratimskim gradovima u Turskoj – Bornovom, Adanom i Kučukkujom , kao i uspješna saradnja sa turskom agencijom za razvoj TIKA u okviru koje su realizovani brojni projekti u oblasti zdravstvenog sitema i unaprijeđenja uslova u školama.

Predsjednik Raičević i ambasador Kalkavan izrazili su saglasnost da je postojeće odnose potrebno dodatno unaprijediti uz analizu novih modela za uspostavljanje saradnje sa turskim investitorima i kompanijama koje pokazuju sve veću zainteresovanost za Bar, kao i da će u tom segmentu lokalna uprava biti snažno posvećena stvaranju što povoljnijeg poslovnog ambijenta….

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve