Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Opozicija sa POSP: Ohrabreni razumijevanjem evropskih parlamentaraca

Predstavnici opozicije, nakon sastanka sa delegacijom Evropskog parlamenta, saopštili su da su ohrabreni nivoom razumijevanja evropskih parlamentaraca i njihovom spremnošću da doprinesu rješavanju krize u Crnoj Gori

Predstavnici opozicije, nakon sastanka sa delegacijom Evropskog parlamenta, saopštili su da su ohrabreni nivoom razumijevanja evropskih parlamentaraca i njihovom spremnošću da doprinesu rješavanju krize u Crnoj Gori.

Sa sastanka (foto: RTCG)

Lider Demokrata, Aleksa Bečić, rekao je, nakon sastanka, da je opozicija iznijela probleme sa kojima se suočava Crna Gora i da su ukazali na složenost situacije, naročito zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Predsjednica SDP-a, Draginja Vuksanović Stanković, kazala je se država nalazi u političkoj i institucionalnoj krizi i da prihvataju dijalog.

Predsjednik GP URA Dritan Abazović rekao je da je na sastanku bilo riječi o bojkotu parlamenta i da im je ukazano da to “nije evropska vrijednost”.

Lider Demosa, Miodrag Lekić, rekao je da je zamolio evropske parlamentarce da izbjegnu terminologiju lidera na Balkanu kada govore o Crnoj Gori, jer, kako je rekao, rizikuju da se kompromituju kod ozbiljne javnosti.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve