Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Omladina SD: Vlada Srbije direktno se umiješala u unutrašnja pitanja Crne Gore, nova Vlada da reaguje

Oni su apelovali na buduću Vladu Crne Gore da hitno reaguje i štiti integritet popisnog procesa, kao i prava i slobode svojih građana

Nedavni sastanak potpredsjednika Vlade Srbije i ministra odbrane Miloša Vučevića i ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikole Selakovića sa predstavnicima Saveza studenata Crne Gore u Srbiji izaziva ozbiljnu zabrinutost, prije svega zbog činjenice da je Vlada Srbije tu vrstu komunikacije sa predstavnicima crnogorskih studenata u Srbiji zloupotrijebila u političke svrhe, saopšteno je iz Omladine Socijaldemokrata.

Oni su apelovali na buduću Vladu Crne Gore da hitno reaguje i štiti integritet popisnog procesa, kao i prava i slobode svojih građana.

“U vremenima kada su novoj vladi usta puna evropskih i evroatlanskih vrijednosti očekujemo pravovremenu i adekvatnu rackiju buduće Vlade, s obzirom da u interesu Abazovićeve nije odbrana integriteta države Crne Gore, već suprotno. Posebno imajući u vidu član 29 Zakona o popisu koji propisuje da se podaci i upitnici za popis prikupljeni popisom ne mogu korisiti u svrhu utvrđivanja obaveza građana, niti kao dokaz za ostvarivanja prava građana”, zaključuju iz Omladine Socijaldemokrata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve