Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Održana tribina u Mojkovcu: Svjedoci smo propadanja Crne Gore, samo jak DPS može vratiti državu na pravi put

Raičević je ukazao da promjene na političkoj sceni nijesu donijele mnogo toga dobrog.

Postignuti rezultati ovdje u Mojkovcu, jasno ukazuju koliko je naša partija uspješno vršila vlast u prethodnom periodu. Ali moramo da konstatujemo da smo pravili i greške, da nijesu sve odluke bile ispravne. Međutim, priznajemo i da smo spremni da se mijenjamo, što upravo vaše prisustvo i potvrđuje. Smatramo da dodatno treba da uredimo našu kuću, a vi ste pokazatelj čvrste politike koju je DPS vodio u kontinuitetu, saopštio je Dušan Raičević, kandidat za potpredsjednika DPS-a, na sinoćnjem događaju koji je u sklopu kampanje za unutarpartijske izbore održan u Mojkovcu, pritom zahvalivši se bivšem predsjedniku opštine Ranku Mišniću na, kako je ocijenio, kvalitetan i dobar razvoj grada.

Raičević je ukazao da promjene na političkoj sceni nijesu donijele mnogo toga dobrog.

Dušan Raičević
Dušan Raičević

“Svjedoci smo i da promjene na političkoj sceni koje su se toliko promovisale nijesu donijele dobro, i gdje je bolje da to istaknemo nego ovdje u Mojkovcu. Znate koliko je vlada Duška Markovića radila na razvoju Mojkovca, ali i ostatka sjevera kao i čitave Crne Gore. Prethodne tri godine ne samo da nije ništa izgrađeno, nego i ono što je izgrađeno je dodatno urušeno”, poručio je on, a zatim ukazao da je prijeko potrebno nastaviti nove razvojne projekte kako bi jačala ekonomija na lokalnom nivou kao i sam standard građana.

Raičević se zatim osvrnuo i na budućnost Demokratske partije socijalista.

“Moramo biti svjesni da u DPS-u stasavaju sjajne generacije mladih ljudi iz Savjeta mladih i treba im prižiti šansu i dati im podršku. Ipak, ne smijemo da zaboravimo sve one posvećene članove partije koji su davali nemjerljiv doprinos pobjedama DPS-a u prethodnim izbornim ciklusima. Samo sinergija iskustva i mladosti, kao i jak tim – može nam donijeti rezultat koji se od nas očekuje i samo tako ćemo povratiti povjerenje građana”, zaključio je Dušan Raičević.

Naredni govornik na stranačkoj tribini Elvir Zvrko, ukazao je da mu čini posebnu čast i zadovoljstvo što se u svojstvu kandidata za potpredsjednika DPS-a obraća članovima partije u Mojkovcu, te da mu je puno srce kada vidi dupke ispunjenu salu i osjeti tako pozitivnu energiju.

Elvir Zvrko
Elvir Zvrko

“Hvala što ste dosljedni politici DPS-a i što stameno stojite na braniku naše partije i naše države, jer DPS jeste stub i kičma nezavisne i samostalne Crne Gore”, kazao je Zvrko.

On je zatim podsjetio da su mnogi politički konkurenti priželjkivali i najavljivali nestanak DPS-a, a da je ta partija za to vrijeme srušila dvije vlade i ostala najjača politička organizacija u Crnoj Gori.

“Zaustavili smo njihov naum u zadnje tri godine. Nakon Zdravka Krivokapića, došao je još gori, neiživljeni čovjek sa dječačkim snovima koji je radio za neke druge centre a ne za Crnu Goru. To je ono što nas obezuje da radimo na jačanju naše partije da što skorije dođemo na vlast, kako bismo Crnu Goru vratili tamo gdje joj je mjesto – da bude dio evropske, savremene civilizacije”, saopštio je Zvrko.

On je ukazao na samo neke od šteta koje su vlasti od 30. avgusta 2020. godine nanijele društvu i državi.

Foto: DPS
Foto: DPS

“Meni je najbliskiji zdravstveni sektor i bilo mi je nezamislivo da mi u jednom trenutku tokom operacije medicinska sestra, kada sam tražio hidrogen, kaže da ga nema. Govorimo o hidrogenu koji se koristi već 150 godina u medicni. Nijesmo imali ljekova za najteže bolesti a bilo smo poznati i po neslavnim rekordima smrtnosti tokom pandemije koronavirusa. Ništa bolje stanje nije ni u bezbjednosnom sektoru, diplomatiji, urušen je privredni ambijent, zaustavljena je evropska perspektiva sjevera”, rekao je Elvir Zvrko.

Abaz Dizdarević, koji je takođe kandidat za potpredsjednika partije, osim brojnom prisutnom članstvu, posebno je zahvalio i, kako ih je oslovio, doajenima politike DPS-a koji su večeras bili prisutni u sali.

“Vi ste bili borci za nezavisnu, samostalnu i prosperitetnu Crnu Goru. Hvala tim “sijedim glavama” koje su nas mudro vodile u prethodnom periodu. To znanje ćemo prenositi na mlade, između ostalog i kroz političku akademiju koju ćemo osnovati u narednom peridou”, najavio je Dizdarević.

Potom je govorio o posljedicama nedavne nepromišljene izjave ministra Krapovića i čestitku Dana Republike Srpske od strane parlamentarne većine.

Abaz Dizdarević
Abaz Dizdarević

“Danas nas svađaju sa svima. Sa Kosovom, Hrvatskom, Bosnom. Svađaju nas i sa Srbijom. Očigledno je da postoji loša namjera prema Crnoj Gori. Ali nijesmo tu da pratimo šta oni to rade sa i od Crne Gore, nego da otpočnemo rad na svojoj kući. Pokazali smo koliko smo vitalni i održivi, koliko je održiva ideologija i koliko su postojane vrijednosti za koje se borimo”, istakao je Dizdarević a potom zaključio: “Danas imamo reinkarnaciju devedesetih odnosno politike protiv kojih smo se borili. Tada su bili meta manjinski narodu a danas su meta domicijalni Crnogorci. I tome moramo stati na kraj. Ovo danas nije suština Crne Gore. Sa ponosom mogu reći da sam pripadnik manje brojnog naroda, ali ideologija koja me drži u ovoj partiji leži u činjenici da svi zajedno gradimo našu zajedničku kuću.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve