Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Odović: Stvoriti uslove da se olakša pristup podacima, administrativne procedure učiniti kraćim

Ministar je, kako je saopšteno iz resora, upoznao sagovornika sa planovima ministarstva na čijem je čelu, apostrofirajući potrebu apsolutne tačnosti katastarskih podataka, kao preduslova pravne države i privlačenja ozbiljnih i stabilnih investicija

Želimo da stvorimo uslove u kojima će jednim klikom, građani i investitori, značajno ubrzati i olakšati pristup podacima, a administrativne procedure učiniti kraćim, kazao je ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović u tokom današnjeg susreta sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori Karlom Milerom.

Ministar je, kako je saopšteno iz resora, upoznao sagovornika sa planovima ministarstva na čijem je čelu, apostrofirajući potrebu apsolutne tačnosti katastarskih podataka, kao preduslova pravne države i privlačenja ozbiljnih i stabilnih investicija.

U tom kontekstu ukazao je na potrebu pune digitalizacije.

„Želimo da stvorimo uslove u kojima će jednim klikom, građani i investitori, značajno ubrzati i olakšati pristup podacima, a administrativne procedure učiniti kraćim”, kazao je Odović.

Navodi se da ambasador Miler iskazao je spremnost da se Austrija aktivno uključi u taj proces, obezbjeđivanjem dijela sredstava u vidu donacije, kao i pružanjem tehničke i svake druge pomoći.

Kao zemlja sa izuzetno uređenim sistemom planiranja, iz resora su naveli da Miler je najavio da će Austrija pružiti nesebičnu pomoć u smislu unapređenja kapaciteta ljudskih resursa kroz organizaciju seminara, radionica i ostalih formi usavršavanja znanja, vještina i kompetencija zaposlenih u ovoj oblasti.

Govoreći o evropskom putu Crne Gore, ambasador je izrazio nadu da će Crna Gora biti prva naredna članica EU i kazao da će Austrija pružiti punu podršku kako bi se taj proces što skorije okončao.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve