Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

MILATOVIĆ TRAŽIO ODLAGANJE Odović: Sjednicu GO tražilo dvije trećine članova, zakazana u skladu sa Statutom

Zasijedanje je zakazano iako drugi čovjek partije Jakov Milatović nije večeras u Podgorici. Milatović je gost Međunarodnog samita u Porto Montenegro i predviđeno je njegovo dvodnevno učešće gdje će biti jedan od govornika. Iako je Milatović sugerisao odlaganje sjednice, do toga ipak nije došlo

Sjednica Glavnog odbora Pokreta “Evropa sad”, biće održana večeras sa početkom u 18 sati, a zakazana je na insistiranje dvije trećine članova odbora.

Tema su predstojeći parlamentarni izbori, a zasijedanje je zakazano iako drugi čovjek partije Jakov Milatović nije večeras u Podgorici. Milatović je gost Međunarodnog samita u Porto Montenegro i predviđeno je njegovo dvodnevno učešće gdje će biti jedan od govornika. Iako je Milatović sugerisao odlaganje sjednice, do toga ipak nije došlo.

Kako je kazao predsjednik Statutarne komisije Pokreta Janko Odović sjednica je zakazana na insistiranje i izričito pisano (putem mail-a, koji se može smatrati zvaničnom korespondencijom) traženje 2/3 članova Odbora.

“Predsjednik Pokreta, Milojko Spajić, prihvatio je inicijativu, a ja, kao predsjednik Statutarne komisije Pokreta, konsultujući odredbe Statuta, dao mišljenje da su se stekli Statutom propisani uslovi da se sjednica GO održi. Nakon toga Spajić je sastanak zakazao za 26. april sa početkom u 18 sati. Lično smatram ovo uvidjenjem dobre prakse i izmjenom dosadašnjeg načina rada političkih partija, jer se pokazalo da članstvo, od odnosno baza Pokreta Evropa sad! može, hoće i želi da kroz Statutom propisane mehanizme uzme aktivnije učešće u donošenju odluka u Pokretu”, kazao je Odović.

Kako je dodao, ovo ujedno znači veću demokratičnost u odlučivanju na stranačkim organima, ali i zavidan nivo inkluzivnosti, čemu kao društvo treba da težimo.

Podsjećamo sjednica Predsjedništva PES-a održana je prije desetak dana, ali tada nije utvrđen stav u vezi izlaska na izbore. Po Statutu GO odlučuje na osnovu zaključaka Predsjedništva PES-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Life
26.04.2023-14:54 14:54

Ne bilo ni jedne partije u CG kad Jankiša se broji kao onaj koji saziva sjednice…

Spajki, mili brate, otkači ovu štetočinu u fikseraju od sebe. Naje**sio ako ga ostaviš pored sebe…

Lipovina je nesposobna da ti pruži bilo kakvu a najmanje ozbiljnu informaciju…