Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Odović: Puna podrška Ministarstva u realizaciji izgradnje nove ambasade Kine

Odović je obećao punu podršku resora na čijem je čelu, tokom realizacije izgradnje nove ambasade Kine

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović, ugostio je ambasadora Kine u Crnoj Gori Fan Kuna. Odović je obećao punu podršku resora na čijem je čelu, tokom realizacije izgradnje nove ambasade Kine.

Navodi se da ambasador Kun čestitao je Odoviću na imenovanju i izrazio nadu u nastavak uspješne bilateralne saradnje između dvije države.

Naglašavajući značaj Ministarstva u smislu strateškog razvoja države, ambasador Kun je posebno istakao važnost razmjene iskustava i dobre prakse sa kineskim institucijama nadležnim za poslove prostornog i strateškog planiranja, u cilju postizanja balansiranog regionalnog razvoja.

U tom kontekstu, kako su naveli iz resora, ambasador je posebno naveo planiranje u gradovima kao oblast u kojoj “vidi značajan prostor za saradnju, sa akcentom na zaštitu životne sredine”.

“Namjera mi je da organizujem nadležne institucije za planiranje u gradovima da posjete Crnu Goru kako bi organizovali obuke i treninge na ovu temu”, kazao je ambasador.

Iz tog vladinog resora kazali su da Odović se zahvalio ambasadoru na podršci koju Kina pruža Crnoj Gori u smislu realizacije značajnih infrastrukturnih projekata i informisao ga o aktivnostima u fokusu novog ministarstva.

Povodom izgradnje nove ambasade Kine, ministar Odović je obećao punu podršku resora na čijem je čelu, tokom realizacije navedenog projekta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve