Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Odložena sjednica SO Kotor dok se detaljno ne razmotri dodatni materijal

Za danas zakazana sjednica Skupštine opštine Kotor je odložena zbog, kako je kazao predsjednik lokalnog parlamenta Jovo Suđić, upoznavanja odbornika sa materijalima koji su dodatno pristigli

Za danas zakazana sjednica Skupštine opštine Kotor je odložena zbog, kako je kazao predsjednik lokalnog parlamenta Jovo Suđić, upoznavanja odbornika sa materijalima koji su dodatno pristigli.

Sjednica SO Kotor

Datum zakazivanja ove sjednice biće saopšten nakon sjednice Kolegijuma predsjednika Skupštine koji se planira naredne sedmice.

Na pitanje Skala radija koji su to dodatni materijali koje treba da razmatraju odbornici, Suđić je odgovorio da je riječ o materijalima od vitalnog značaja za funkcionisanje grada, a posebno onaj koji tretira rješavanje gorućeg problema saobraćajnih gužvi u Kotoru uz razmatranje mogućnosti izgradnje pothodnika.

”Materijal za ovu tačku dnevnog reda je pripremljen, ali se mora dobro proučiti. Prije svega o ovoj tački dnevnog reda izjasniće se kolegijum koji će detaljno razmatrati  materijale i sve što može biti sporno, a vjerujem da toga neće biti i nakon toga zakazaćemo sjednicu”, rekao je predsjednik opštinske skupštine.

Kotor je u saobraćajnom kolapsu, izvršna vlast je preuzela određene aktivnosti čemu se mora dati puna podrškam, ali se prethodno materijali moraju dobro razmotriti, pojasnio je Suđić.

Podsjećamo, na dnevnom redu ove sjednice  između ostalog su Prijedlozi Odluka o učešću lokalnog stanovništva u vršenju javnih poslova, o mjesnim zajednicama, izmjeni Odluke o visini, kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za finansiranje sporta.

Odbornici će nadalje razmatrati Nacrte Odluka o utvrđivanju lokacije za izgradnju buster stanice Kamp sa pripadajućim cjevovodima, i Odluke o utvrđivanju lokacije za izgradnju buster stanice Orahovac II sa pripadajućim cjevovodima.

U prijedlogu je i Programa zaštite i očuvanja područja Kotora za 2019. godinu i Prijedlog Lokalnog plana zaštite životne sredine za Opštinu Kotor 2019-2023.

Razmataraće se Prijedlog Odluke o obrazovanju Stručne službe Skupšine, Predlog Odluke o utvrđivanju lokacije za izgradnju DTS-M 10/0,4Kv 1x360KvA „Butiko”, Predlog Odluke o davanju saglasnosti na zaključenje poravnanja u parničnom postupku Posl. br. P. 648/19, Predlog Odluke o kupovini zemljišta – kat. parc. 238 KO Privredna zona radi rješavanja imovinsko pravnih odnosa na saobraćajnici planiranoj i izgrađenoj shodno LSL Grbalj II, Predlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti radi privođenja namjeni zemljišta planiranog za izgradnju saobraćajnice G i G1 u DSL Sektor 38: Bigova i LSL Trašte.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve