Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Odbornici ZBCG se i danas nisu pojavili: Bez ”otpriznavanja” Kosova u Zeti

Predsjednik Skupštine Opštine Zeta Luka Krstović konstatovao je da kvoruma nema, te da će o nastavku sjednice javnost blagovremeno biti obaviještena

Sjednica Skupštine opštine Zeta, na kojoj je pored ostalog trebalo da se odlučuje o Deklaraciji o poništenju i nepriznavanju odluke o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, prekinuta jer se, kao i na prethodnoj održanoj 11. juna, nisu pojavili podnosioci ove inicijative – odbornici koalicije “Za budućnost Zete”.

Sjednici su prisustvovali odbornici Demokrata i Socijalističke narodne partije (SNP).

Predsjednik Skupštine Opštine Zeta Luka Krstović konstatovao je da kvoruma nema, te da će o nastavku sjednice javnost blagovremeno biti obaviještena, u skladu sa onim što predviđaju norme pozitivnih propisa Crne Gore.

– Računam da će neko morati da odgovara građanima Zete zbog ovakvih političkih prilika na lokalu – rekao je Krstović.

Takođe, ranije danas, sjednica Skupštine opštine Zeta na kojoj je trebalo da se raspravlja o razrješenju predsjednika lokalnog parlamenta i funkcionera Demokrata Luke Krstovića prekinuta je jer podnosioci te inicijative, odbornici koalicije „Za budućnost Zete“ nisu prisustvovali zasijedanju.

Podsjećamo, nekadašnji Demokratski front, koji ima apsolutnu vlast u Zeti, najmlađoj opštini u Crnoj Gori, donio je odluku o usvajanju Deklaracije kojom, kako su kazali, na toj teritoriji neće važiti priznanje nezavisnosti Kosova.

Skupština opštine Zeta broji 32 odbornička mjesta, od kojih većinu ima Demokratski front (16). Demokratska partija socijalista u SO Zeta ima osam, Demokrate sedam, a Socijalistička narodna partija jednog odbornika.

Nezavisnost Kosova Vlada Crne Gore priznala je 2008. godine, kada je na vlasti bila Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

Deklaracija o povlačenju priznanja Kosova od strane opština nema pravni već isključivo politički karakter imajući u vidu nadležnosti opština.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
01.07.2023-11:05 11:05

…nema nista od “ponistenja priznanja KS” jer vas politicki tata od Zete-oce da bude fin do izbora Vlade ,jer svi bježe od njih i nije preporuka sa njima biti …pa to za sad odugovlači…tako i nedavna izjava Pipuna da se”CG moze pohvaliti svijetu za međuvjerski sklad..”.itd -samo je jos jedno lažno prikazivanje partije ZBCG…
olos izdajnicka …