Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Odbor Za spas Zete: SNP svojim (ne)djelovanjem doprinio da nezadovoljstvo i zgroženost građana Zete budu još veći

Još jednom moramo skrenuti pažnju svim poslaničkim klubovima, da uvaže Deklaraciju o zaštiti interesa Zete koja im je dostavljena u protekloj nedelji i eventualno u cilju dodatnih razgovora organizuju sastanak sa predstavnicima odbora

Shodno izglasavanju dopune dnevnog reda u dijelu usvajanja predloga DPS-a, koji se tiče izmjene zakona kojima se definiše osamostaljenje Zete, odbor „Za spas Zete“ izražava veliko nezadovoljstvo i zgroženost donošenjem ovakve odluke.

“Navedeno zanemaruje sve činjenice na koje je odbor ukazivao, i istovremeno ne uvažava stav građana Zete, koji je jasno dostavljen svim poslaničkim klubovima, prvenstveno klubu DPS”, kažu iz tog Odbora.

Dodatno, smatraju da je SNP svojim (ne)djelovanjem doprinio da nezadovoljstvo i zgroženost građana Zete budu još veći, jer su svojim potezima i nepovlačenjem potpisa omogućili da se navedeno realizuje, čime su direktno išli na štetu Zete i njenih građana, zanemarujući dato obećanje o povlačenju potpisa za navedenu inicijativu.

“Još jednom moramo skrenuti pažnju svim poslaničkim klubovima, da uvaže Deklaraciju o zaštiti interesa Zete koja im je dostavljena u protekloj nedelji i eventualno u cilju dodatnih razgovora organizuju sastanak sa predstavnicima odbora. Kao što je bilo najavljeno u prethodnom saopštenju odbora, institucionalan način reagovanja odbora očito ne stiže do krajnjih adresa, ili stiže i bude zanemaren. Prema tome, u narednim danima odbor „Za spas Zete“ će pozvati građane da se još jednom okupimo, i da blokadom ključnih saobraćajnica u Zeti prenesemo poruku da se na ovakav način ne radi u interesu Zete, i da politički subjekti moraju uvažiti stav Zećana po ovom pitanju”, poručuju iz ovog odbora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve