Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Odbor u utorak o kandidatima za sudije Ustavnog suda

Na Dnevnom redu je utvrđivanje predloga za izbor četvoro sudija Ustavnog suda Crne Gore po Javnom pozivu od decembra prošle godine, kao i tekuća pitanja

Sjednica Ustavnog odbora Skupštine Crne Gore održaće se  u utorak 7. februra sa početkom u 12 sati.

Na Dnevnom redu je utvrđivanje predloga za izbor četvoro sudija Ustavnog suda Crne Gore po Javnom pozivu od decembra prošle godine, kao i tekuća pitanja.

Juče je na sastanku Kolegijuma predsjednice Skupštine Crne Gore i članova Ustavnog odbora postignuta saglasnost za izbor tri kandidata za sudije Ustavnog suda. To su zamjenica ombudsmana Snežana Armenko, sutkinja kotorskog Osnovnog suda Momirka Tešić i bivša zaštitnica imovinsko-pravnih interesa države Dragana Đuranović.

“Do sjednice Ustavnog odbora biće uložen maksimalan napor da se postigne saglasnost i potrebna većina za izbor i četvrtog kandidata”, saopštila je sinoć predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

O četvrtom kandidatu, kako saznaje CdM, čeka se zajednički dogovor manjinskih stranaka. Građanski pokret URA zalaže se Faruka Resulbegovića, a Bošnjačka stranka Aliju Beganovića.

Kasno sinoć je lider Albanske aletrnative i predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj pozdravio dogovor koji je postignut o tri kandidata za sudije Ustavnog suda i poručio da će se manjinske partije dogovoriti o četvrtom kandidatu.

Što se tiče četvrtog kandidata za sudiju Ustavnog suda, manjinske stranke će se, tvrdi Đeljošaj, dogovoriti i tu druge stranke nemaju šta da traže, već samo da budu fer i podrže dogovor.

Na konkurs za sudiju Ustavnog suda prijavili su se Aković Marjan,Armenko Snežana, Beganović Alija, Bošković Narcisa Maja, Golubović Nikola, Guči Sulejman, Đuranović Dragana, Jasavić Azra, Jonica Snežana, Kardović Fadil, Kovačević Danica, dr Kojičić Jovan, Maslenjak Sanja, Mugoša Darko, Mušović Medina, Novaković Jadranka, Perović Zdenka, Radojičić Ivan, Rašović Savo, Resulbegović Faruk, Ružičić Jelena, Tešić Momirka, Ujkaj Edmond, Cama Azra, Šćepanović Maja i Šukurica Amer. Svi oni su saslušani pred članovima Ustavnog odbora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve