Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Odbor odlučuje o skidanju imuniteta Đeljošaju zbog pozivanja na otpor

U odnosu na Đeljošaja vodi se postupak pred Osnovnim sudom u Podgorici zbog krivičnog djela pozivanje na otpor za vrijeme pandemije korona virusa

Administrativni odbor razmatra skidanje imuniteta ministru ekonomskog razvoja i potpredsjedniku Vlade Niku Đeljošaju, a po zahjevu ODT – a. U odnosu na Đeljošaja vodi se postupak pred Osnovnim sudom u Podgorici zbog krivičnog djela pozivanje na otpor za vrijeme pandemije korona virusa.

Poslanici razmatraju Zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica, Kt br. 331/21 od 12. oktobra i 15. novembra 2023. godine, za davanje odobrenja za nastavak krivičnog gonjenja Nika Đelošaja, potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i ministra ekonomskog razvoja u 44. Vladi Crne Gore i odlučuju o Zahtjevu Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica, od 12. oktobra i 15. novembra 2023. godine.

Đeljošaj je na odboru istakao da su mjere bile diskiminatorske, što se, kako kaže, utvrdilo i nakon 48 sati od protesta kada su iste promijenjene.

“Da nijesmo bili u pravu državni organi ih ne bi ni mijenjali. Mi smo se okupili da iskažemo stav o nečemu za šta smo mislili da je diskriminatorski”, naveo je Đeljošaj.

Podsjetio je da je u tom periodu bilo organizovano na desetine raznih protesta, pa da niko nije procesuiran.

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković pozvan je da učestvuje u radu sjednice, ali nije se odazvao jer je u inostarnstvu.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve