Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Odbor DPS-a Prijestonice: Cetinje je danas poručilo šta misli o politici Krivokapića i Abazovića

Cetinjani su mu danas jasno kazali da neće prihvatiti da on i njegovih 12 ''apostola'' od naše domovine stvore pravoslavnu džamahiriju pod patronatom Srpske pravoslavne crkve

Danas je na Cetinju prvi čovjek crnogorske izvršne vlasti priznao – da se on pitao Crna Gora ne bi postojala, poručuju iz Odbora DPS-a Prijestonice.

Kako kažu, priznao je da mu je osnovni cilj – demontaža države Crne Gore.

“Vjerovatno jedinstven primjer u svijetu da premijer jedne države ne želi da njegova država postoji. A građani Cetinja su njemu, njegovoj sivoj eminenciji – “malom Dučeu”, ili “svetosavskom Beriji”, kako ga u posljednje vrijeme iz milja zovu, i njegovim 12 ministarskih “apostola” jasno i glasno kazali što misle o njihovim namjerama.

Pored današnje Krivokapićeve skandalozne izjave, u kojoj je priznao da Crna Gora ne bi postojala da se on pitao, premijer ove države je ranije priznao da ga je misija podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi uvela u politiku, a ne borba za bolji standard građana i prosperitet crnogorskog društva. I to onog društva koje je izgrađeno na antifašizmu, na slavnim tekovinama heroja sa Krusa i Martinića, Vučjeg Dola, Mojkovca, heroja Trinaestojulskog ustanka i narodnooslobodilačke borbe. Društva koje je oduvijek njegovalo svoje različitosti i u kome su svi živjeli zajedno i nijesu se prebrojavali po vjeri i naciji.

Cetinjani su mu danas jasno kazali da neće prihvatiti da on i njegovih 12 “apostola” od naše domovine stvore pravoslavnu džamahiriju pod patronatom Srpske pravoslavne crkve. Na takvu Crnu Goru, ne pristajemo.

I neka se Krivokapić, “mali Duče” i “apostoli” ne čude reakciji naših sugrađana. Crnogorci i “Grad heroj” neće ćutati! Uvijek će pružiti dostojanstven otpor pokušaju uništenja Crne Gore”, navode u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve