Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Obustavljena oba postupka protiv Đukanovića

U prvoj optužnici Knežević je tužio Đukanovića za pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja, smatrajući da je radnjama u avgustu i septembru 2020. godine u Podgorici izvršeno pomenuto krivično djelo

Viši sud u Podgorici obustavio je postupke po optužnicama biznismena Duška Kneževića, koje je u svojstvu oštećenog kao tužioca podnio protiv predsjednika države Mila Đukanovića, jer nema dovoljno dokaza da je Đukanović osnovano sumnjiv za izvršenje krivičnog djela pozivanje na nasilno rušenje ustavnog uređenja i krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje. To je za DN saopšteno iz Višeg suda, a kako je precizirano, riječ je odvije optužnice.

“Postupci po optužnicama oštećenog kao tužioca D.K. protiv okrivljenog M.Đ. zbog krivičnog djela pozivanje na nasilno rušenje ustavnog uređenja i krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje obustavljeni su jer nema dovoljno dokaza da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio krivična djela koja mu se stavljaju na teret”, navode iz suda.

U prvoj optužnici Knežević je tužio Đukanovića za pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja, smatrajući da je radnjama u avgustu i septembru 2020. godine u Podgorici izvršeno pomenuto krivično djelo.

“Na skupu koji je bio zakazan za 6. septembar 2020, u Podgorici, upućen je poziv da se pretvori u nasilne proteste pod sloganom “ako treba da gori Podgorica ima da gori, ako treba da se ruši Podgorica ima da se ruši, ali Srbi nam sudbine krojiti neće, svi u Podgoricu, bunt je spreman”” naveo je advokat Zdravko Đukanović, punomoćnik D.Kneževića, na ročištu za kontrolu optužnice.

U drugoj optužnici Knežević tereti Đukanovića da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja gostujući na bosanskohercegovačkoj Televiziji Fejs.

“Rekao je da ukoliko započne gradnja hrama na Cetinju da ‘neće ostati kamena na kamenu!’ govoreći i druge netačne podatke, među kojima je posebno bitno za izvršenje krivičnog djela, te da je u Cmoj Gori na djelu velikosrpski nacionalizam. A pored navedenog pozvao je i na odlazak u šumu, što bi trebalo da znači da je svoje sljedbenike pozvao da pružaju oružani otpor zakonito izabranoj vlasti”, naveo je advokat Zdravko Đukanović na kontrolnom ročištu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve