Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Obustavljen postupak protiv Stijepovića, potvrđena optužnica protiv Kneževića

Odluku je nakon razmatranja optužnice SDT-a donijelo vijeće kojim je predsjedavao sudija Radomir Ivanović, a čiji su članovi Branka Bošković i Sonja Cvjetićanin Ognjenović

Vijeće Višeg suda u Podgorici, donijelo je rješenje kojim se obustvalja krivični postupak protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, koji je u aferi “Koverta” optužen za pranje novca u saizvršilaštvu. Istim rješenjem potvrđen je dio optužnice kojim Specijalno državno tužilaštvo tereti Duška Kneževića i još pet osoba za stvaranje kriminalne organizacije koja se bavila pranjem novca. Optužnica je potvrđena i protiv Branislava Todorovića, Živka Šljivančanina, Tamare Krdžić, Gorana Grujovića i Tomice Kneževića.

Odluku je nakon razmatranja optužnice SDT-a donijelo vijeće kojim je predsjedavao sudija Radomir Ivanović, a čiji su članovi Branka Bošković i Sonja Cvjetićanin Ognjenović.

“Nema mjesta optužbi u odnosu na okrivljenog Stijepović Slavoljuba, pa se krivični postupak obustavlja”, navodi se u rješenju Višeg suda.

Prema navodima iz optužnice, novac koji je stican iz prljavih poslova stavljan je u legalne tokove, a onda su ga koristili kao depozit za kredite koje su podizali članove grupe u Atlas i Invest banci Montenegro. Novac je na kraju završavao kod Kneževića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve