Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Obradović o grafitima u Beranama: Dobro poznat potpis tajnih službi

Demokratska Crna Gora snažno osuđuje pojavu primitivnih, mrziteljskih i šovinističkih grafita u Beranama, saopštio je predsjednik Skupštine opštine Berane Novica Obradović.

“Domet ovakvih činjenja je oduzimanje Beranama reputacije sredine u kojoj su multietnički i multikonfesionalni sklad na zavidnom nivou. To nalogodavcima iscrtavanja grafita, očito bode oči. Slično su pokušali i prije izbora 30. avgusta, šovinističkim grafitima na kojima smo prepoznali dobro poznat potpis tajnih službi da izazovu nemir i podjele, ali nije im uspjelo. Beranci su ih prozreli”, kazao je predsjednik Skupštine opštine Berane Novica Obradović.

Napominje da će im dobri međuetnički i komšijski odnosi u Beranama, “kao i u svim takvim sredinama u Crnoj Gori još dugo smetati jer ih je nemoguće narušiti”.

“Nemaju oni toliko ni farbe, ni sprejeva, koliko ljudi različitih nacija i vjera znaju da su u Crnoj Gori upućeni jedne na druge i da će uvijek biti. No, bez obzira na to, zahtijevamo da policija preduzme hitne mjere na otkrivanju počinilaca ovih sramnih djela, koji očito pokušavaju da po nečijem nalogu naruše multietnički sklad. Oni se moraju sankcionisati jer se ne smije dozvoliti nikome, da i ma na trenutak posumnja u održivost građanskog i multikulturalnog koncepta naše države”, zaključio je Obradović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Djurovučinić
24.01.2021-15:34 15:34

Gdine Obradoviću,vi unižavate pamet CG naroda .
Nema svako kratko pamćenje,ako to bješe onaj grad suživota sa jedinim Hrvatom Tonkom ,čiji smo svjedoći egzekucije !?

Aooo
24.01.2021-15:46 15:46

Pazi ovo, pa znaci DPS jos uvijek kontrolise ANB… Auhhh… Gade mi se svi… SVI!!!!

NEMA NORMALNE PARTIJE U MNE!

borko
24.01.2021-18:04 18:04

Đe vi je perjanica Dženan Kolić, da ne odmara glas ili je možda ljut što nije niđe uša ni po dubini ni po širini…

More
25.01.2021-08:49 08:49
Reply to  borko

borko vjerovatno
Becic mu je zamjerijo za ono jutro kad je otisao iz Bijelog POLJA U Podgoricu u 05 ujuto da klanja i da se moli bogu ispred Crkve i sad je na smetliste jer BECIC voli samo svoje ! nece ga niko ! Kazna -Stara Crnogorska -CUVAJ SVOJE POSTUJ TUDJE!

Selo
24.01.2021-22:53 22:53

Koliko se Demokrate sprdaju sa Bosnjacima Vlada vam je JEDNONACIONALNA -Becic prica o Srebrenici i smije se u Skupstini -kazu da su Muslimani sami sebe poubijali u SREBRENICI -Njima sve sto oni urade pretvore lazno u DPS Prebise Hrvata u Berane Demokrate opet DPS Pitateli se zasto nijedna CG manjina nacionalna ne zeli sa vama u koaliciju! Nego sve nacionalne manjine sa DPS ! Dzaba blatite i lazete o DPS-u u CG DPS je najdemokratnija i najbolja za sve narode i nacije !