Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Obezbijediti kontinuitet uspješne saradnje u domenu odbrane

''Ministarstvo odbrane ima dugogodišnju uspješnu saradnju sa Ambasadom Francuske'', kazao je ministar te iskazao uvjerenje da će se ta saradnja dodatno intenzivirati u budućnosti.

Neophodno obezbijediti kontinuitet uspješne saradnje dvije zemlje u domenu odbrane, zaključak je današnjeg susreta ministra odbrane Dragana Krapovića sa ambasadorkom Francuske An-Mari Maske.

“Ministarstvo odbrane ima dugogodišnju uspješnu saradnju sa Ambasadom Francuske”, kazao je ministar te iskazao uvjerenje da će se ta saradnja dodatno intenzivirati u budućnosti.

Iz resora su kazali da je Krapović posebno istakao zahvalnost na kontinuiranoj podršci koju Francuska pruža Crnoj Gori na njenom evropskom putu, “koji predstavlja naš spoljnopolitički prioritet”.

Ministar je upoznao ambasadorku sa prioritetima u radu Vlade u narednom periodu, koji se odnose na EU integracije, potpunu usklađenost sa spoljnom i bezbjednosnom politikom EU, posvećenost obavezama u okviru članstva u NATO, regionalnu saradnju i dobrosusjedske odnose.

Ministar je, dodaju iz MO, posebno istakao saradnju mornarica dvije zemlje, kao i saradnju u oblastima obavještajno-bezbjednosnih poslova i sajber bezbjednosti.

Takođe, istakao je i značaj kurseva francuskog jezika u Francuskom institutu za službenike MO i pripadnike VCG.

Navodi se da Krapović je informisao ambasadorku o planovima za modernizaciju Vojske Crne Gore, uz očekivanje da će se sa Francuskom i u tom pogledu ostvariti saradnja u budućnosti.

U kontekstu saradnje u okviru Alijanse, naglasio je da članstvo Crne Gore u tom savezu igra važnu ulogu u održavanju stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana koji ima strateški značaj i snažnu evropsku perspektivu.

Ambasadorka Maske je čestitala ministru stupanje na dužnost i izrazila uvjerenje da će Francuska nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori na putu sveobuhvatnih reformi u cilju dostizanja evropskih standarda.

Ambasadorka je, kako je navedeno, pozdravila usklađenost spoljne politike Crne Gore sa spoljnom i bezbjednosnom politikom EU, te izrazila očekivanje da će “Crna Gora nastaviti u tom pravcu u cilju ostvarivanja punopravnog članstva u toj organizaciji”.

Takođe, ističu iz resora, čestitala je na do sada postignutim rezultatima i poželjela uspjeh na daljem evropskom putu.

Ministar Krapović i ambasadorka Maske su se složili da je neophodno obezbijediti kontinuitet uspješne saradnje dvije zemlje u domenu odbrane, i iskazali spremnost da u predstojećem periodu pruže doprinos intenziviranju bilateralnih odnosa kroz različite zajedničke aktivnosti i projekte

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
solo
29.11.2023-08:12 08:12

Oće krapoviću, jačaće odbranbena saradnja srbije i francuske. Sad kad si ti ministar odrane CG, udruženo sa francuskom, srbiji veljoj otvoren je put da joj niko ne bran potpunu okupaciju CG, ka što je uradila 1918 godine, isto uz pomoć francuske i crnogorskih izdajnika!