Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

NVO Juventas: Vlada skandaloznim postupanjem ponizila cjelokupnu, a najviše stručnu javnost i civilni sektor

Vlada Crne Gore je, kako navode iz Juventasa, ''tajnim postupanjem sastavila protivustavni ugovor i na tajan način ga potpisala''

Ovakvim postupanjem Vlada na čelu sa Dritanom Abazovićem ismijala je cjelokupnu javnost a posebno ponizila predstavnike civilnog sektora stručne zajednice i Akademije koji su dali detaljne komentare i sugestije na ugovor, poručili su iz NVO Juventas.

Vlada Crne Gore je, kako navode iz Juventasa, “tajnim postupanjem sastavila protivustavni ugovor i na tajan način ga potpisala”.

“Prividno su otvorili diskusiju, a da pritom nijesu uvažili nijedan komentar, pa čak ni onaj koji govori da se država ne može pozivati na kanonsko pravo. Ovakvim postupanjem Vlada na čelu sa Dritanom Abazovićem ismijala je cjelokupnu javnost a posebno ponizila predstavnike civilnog sektora stručne zajednice i Akademije koji su dali detaljne komentare i sugestije na ugovor. Da Vlada nikad nije imala namjeru da stvarno pokrene kontrolu ugovora i diskusiju o njemu govori i činjenica da premijer Abazović, nakon reakcije predloženih članica na sastav radne grupe koja bi analizirala ugovor, nije preduzeo radnje kojima bi iz grupe izuzeo osvjedočenog mizoginistu i homofoba”, saopšteno je iz te NVO.

Iz ovakvog postupanja Vlade, poručuju iz Juventasa, izvlači se zaključak da se “ona ne temelji na evropskim i demokratskim principima već se rukovodi tajnim i postupanjima koji nisu u interesu države Crne Gore”.

“Ovoj državi treba društvena kohezija, odgovorna Vlada, treba društveni dijalog, poštovanje njenih građana, povjerenje u institucije i vraćanje građanskim vrijednostima”, zaključili su iz NVO Juventas.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve