Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Novović: Krivokapić, za početak da izuči nadležnosti

Kako dodaje, niko nikom ništa nije “otimao”, već su građani većinom a na osnovu programa i političkih ponuda, na izborima decenijama birali DPS

Izjave Zdravka Krivokapića ukazuju da postoji ozbiljan problem u njegovoj percepciji vlasti, i sopstvene uloge u njoj ali i ustavnih ovlašćenja koje ima predsjednik države, saopštio je danas funkcioner DPS-a Radule Novović.

Radule Novović

“Najprije, Predsjednik Crne Gore postupa u skladu sa Ustavom, najvišim pravnim aktom, koji propisuje kad, kako i na koji način se daje mandat za formiranje vlade. Zato Krivokapićeva fraza o “gospodaru koji treba da se smiluje svom narodu”, čak i ako je posljedica nestrpljenja da postane mandatar, pokazuje njegovo nepoznavanje procedure i zabrinjavajuću tendenciju da priča o stvarima o kojima ništa ne zna. U istom tom duhu neznanja i nekompetentnosti, Krivokapić spominje neko vraćanje države “onima od kojih je oteta”, kao da zaboravlja da je trideset godina na višestranačkim izborima, DPS većinskom voljom građana pobjeđivao i da su te rezultate verifikovale međunarodne organizacije koje su nadgledale regularnost izbora”, saopštio je Novović.

Kako dodaje, niko nikom ništa nije “otimao”, već su građani većinom a na osnovu programa i političkih ponuda, na izborima decenijama birali DPS.

“Podsjećamo Krivokapića da je stavljanjem potpisa na trilateralni sporazum, kojim su uvažene najvažnije tekovine i vrijednosti politike DPS – multietnički sklad, članstvo u NATO savjetu, evropski put Crne Gore – formalno pokazao da ih cijeni i obavezao se da će ih čuvati i braniti. Nadamo se da to nije uradio samo da bi dobio mandat, pa sada, u svom konfuznom obraćanju u kojem piše o DPS-u, a u stvari se uvijeno i alegorijski obraća DF-u, spominje neke tekovine koje treba poraziti?!”, dodaje Novović.

Uzimajući u obzir kontekst Krivokapićevog obraćanja, i činjenicu da ništa drugo, kako ističe, nijesu od njega ni čuli, ni vidjeli, sem odlazaka na političke brifinge u manastire, bavljenje DPS-om i nekoliko antologijskih besmislica koje je izrekao u ovih mjesec dana, stiče se utisak da ni on a ni njegova parlamentarna većina zapravo pojma nemaju šta će i kako će sa mandatom građana koji su dobili.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jo Radyn
05.10.2020-22:15 22:15

Seljak ostaje seljak