Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Novi krug pregovora o vladi večeras, domaćin PES

Prosrpski mediji uoči večerašnjeg sastanka prognoziraju da bi na njemu i definitivno trebalo da bude potvrđen Milojko Spajić kao mandatar, a Aleksa Bečić kao kandidat za predsjednika Skupštine

Za 21,30 zakazana je u prostorijama Evrope sad treća runda pregovora o formiranju nove vlade. Isti učesnici: PES, Demokrate i lideri manjinskih stranaka koje su osvojile ukupno deset poslaničkih mandata već su se sastajali prethodnih sedmica, prvo kod BS a onda je domaćin bila Demokratska CG.

Prosrpski mediji uoči večerašnjeg sastanka prognoziraju da bi na njemu i definitivno trebalo da bude potvrđen Milojko Spajić kao mandatar, a Aleksa Bečić kao kandidat za predsjednika Skupštine!

Izvori Antene M, međutim, tvrde da koliko je neupitno Spajićevo pravo da bude mandatar, toliko je daleko od sigurnog dogovor da se Bečić vrati na čelo parlamenta. Dodaju da je niz važnih kadrovskih pitanja, naročito u sektoru bezbjednosti, još praktično neotvoren i da je besmisleno očekivati dogovor o bilo kojem krupnom rješenju dok sva ne budu definisana.

Sagovornici Antene M primjećuju da je prethodnih sedmica grupa prosrpskih glasila, predvođena Vijestima, In4S i Borbom ciljano stvarala lažnu sliku o megalomanskim zahtjevima stranaka manjinskih naroda, kako bi ih dovela u situaciju da na kraju prihvate ono što im mandatar ponudi. Večerašnji sastanak mogao bi biti stoga ponajprije biti test odlučnosti, jedinstva i političkog umijeća lidera manjinskih stranaka da ne podlegnu kampanji koja se protiv njih vodi po notama centara moći koji žele NSD i DNP u vladi.

Večerašnjem sastanku prethodi sjednica Predsjedništva PES-a, na kojoj će se, kako se očekuje, ta partija jasnije pozicionirati kakvu vladu želi i koga smatra poželjnim političkim partnerom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
17.07.2023-21:21 21:21

U krug, u krug, u krug, kriptofašisti su srbofašistima drug, pa zajedno povučite građane u novi, ogromni dug, a onda ponovo u krug, u krug, u krug, zatim u novi dug, sve dok se vjerni narod ne prostre kolko je širok i dug!

kalimero
18.07.2023-00:53 00:53

Cilj pregovora je uvući nacionalne manjine da čine Vlast, a ne dobiti one mehanizme kojim bi zaštitili svoje vitalne i državne interese, ne poštujući princip pozitivne diskriminacije, stvore Apostolsku vladu 2 i dobiju međunarodnu podršku. Fašisti Srbije i teroristička, genocidna organizacija crkva Srbije žele da PES, Demokrate, SNP budu stranke centra, a AVovv “šipak” NSD i DNP budu stranke desnog centra, nacionalne manjine budu levo od centra BS, HGI, AA, Forca, Nacionalne manjine mora da dobiju predsednika Skupštine i nesmenjive Ministre u Vladi, i biće iskorišćeni za 2/3 većinu za promenu Ustava, Himne, Grba, Evropskog puta … kao što je… Pročitaj više »