Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Novaković-Đurović: Sjednica Vlade nije o odlaganju popisa, legitimna odluka Spajića da ga odloži

Ona je kazala da je važno da uzmemo u obzir sve preporuke koje dolaze sa evropskih adresa, pa tako i rezoluciju EP u kojoj se predlaže odlaganje popisa

Ministarka ekologije i potpredsjednica Vlade Ana Novaković-Đurovic kazala je da sjutrašnja sjednica Vlade neće biti o odlaganju popisa.

Ona je novinarima na Brdu kod Kranja kazala da je 43. Vlada stvorila sve preduslove da se popis održi.

”Vidjeli smo najavu mandatara koji od iduće sedmice preuzima Vladu, tako da to i jeste pitanje za novu vlast. Vremenski okvir to dozvoljava i neka naredna vlada donese odluku o tome”, rekla je ona.

Đurović kaže da to kada će se vlada formirati nije pitanje za nju već za većinu koja treba da uputi poziv za zakazivanje Skupštine da se izabere predsjednik Skupštine i nova vlada.

”Ipak, sudeći po ovim najavama očigledno je da postoji plan i vremenska mogućnost da dođe do odlaganja popisa na inicijativu mandatara Spajića”, dodala je ministarka.

Ona je kazala da je važno da uzmemo u obzir sve preporuke koje dolaze sa evropskih adresa, pa tako i rezoluciju EP u kojoj se predlaže odlaganje popisa.

”Ponavljam, Vlada je stvorila preduslove za održavanje popisa, u međuvremenu dolazi do najave promjene te odluke, to je odluka nove vlade i ona je sasvim legitimna”, dodala je Đurović.

Upitana da li problematizuje to što je Andrija Mandić na čelu parlamenta i što će njegova partija biti u jednom trenutku dio vlade, kazala je da ni u jednom trenutku nije rekla da je bilo koje personalno rješenje problem, već da govori o kompletnom konceptu i šta su bili prioriteti tokom formiranja vlade, a to kako tvrdi, nijesu bila evropska pitanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve