Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Novaković Đurović: DPS pokazao da je protiv evropskog puta

Ona je kazala da je glasanje za sudije Ustavnog suda i deblokada rada t institucije, prije svega, obaveza prema crnogorskim građanima, kao i ključna obaveza u procesu pridružavanja Evropskoj uniji (EU)

Demokratska partija socijalista (DPS) najavom da neće podržati niti jednog kandidata za sudiju Ustavnog suda pokazuje da je protiv evropskog puta Crne Gore i ignoriše apel međunarodne zajednice, saopštila je politička direktorka Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović.

Ona je kazala da je glasanje za sudije Ustavnog suda i deblokada rada t institucije, prije svega, obaveza prema crnogorskim građanima, kao i ključna obaveza u procesu pridružavanja Evropskoj uniji (EU).

Novaković Đurović je rekla da su evropski partneri, kaoi Venecijanska komisija (VK), eksplicitni u preporukama da je kompletiranje Ustavnog suda preduslov za rješavanje svih drugih otvorenih pitanja u društvu.

– Najavljena odluka da se ne glasa za sudije Ustavnog suda pokazuje da je zahtjev za prolongiranjem izjašnjavanja o ovom pitanju bio samo manevar DPS-a, a ne iskrena namjera da se dodje do dogovora oko sudija US i prijevremenih izbora – navela je Novaković Đurović.

Kako je istakla, DPS je odbijanjem da prihvate jasnu sugestiju Evropske komisije i VK o hitnom kompletiranju Ustavnog suda pokazao svoj pravi odnos prema evropskom putu Crne Gore.

– Nažalost, DPS ovom odlukom samo potvrdjuje kontinuitet u fingiranju suštinskih reformi koje su potrebne za pristupanje EU, kako su godinama i činili – zaključila je Novaković Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
11.12.2022-20:56 20:56

Bogami lazes..Ko god je protiv Ustava CG..taj ne zasluzuje da vodi nasu drzavu CG..Vi ste kriminalci..i antidrzavnici..i velikoizdajnici..

Cuca
11.12.2022-21:31 21:31

Sram te bilo, pa ko može glasat za kandidate koje ste vi predložili.
Vi, koji ste doveli državu na rub provalije da se vašem izboru prepušti Ustavni sud.
Vaše kombinacije su počele sa sramnim uzdržavanjem kod glasanja Suade Zoronić.
IZBORI, IMA NAS.
Vidimo se śutra mudro.

Kotoranin
11.12.2022-21:37 21:37

A ne spominješ URA-šico da će śutra glasat neustavno o zakonu o preśedniku.
Sram te bilo, rano si počela lagati, ali uz Dritana i URA-ša ne možeš biti ništa bolja no ništa roba.