Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Norman sa Abazovićem: Kanada izuzetno cijeni odnos Crne Gore prema ruskoj invaziji na Ukrajinu

Abazović i Norman su istakli zadovoljstvo tradicionalnim prijateljskim odnosima Crne Gore i Kanade koji su posebno osnaženi kroz savezništvo u okviru NATO

Kanada izuzetno cijeni odnos Crne Gore prema ruskoj invaziji na Ukrajinu, posebno ističući da je posvećenost Crne Gore članstvu u NATO za primjer, poručio je ambasador te zemlje u Crnoj Gori Žil Norman na sastanku sa kontroverznim premijerom Crne Gore u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem.

Abazović i Norman su istakli zadovoljstvo tradicionalnim prijateljskim odnosima Crne Gore i Kanade koji su posebno osnaženi kroz savezništvo u okviru NATO.

Abazović je naveo da je Crna Gora otvorena za kanadske investicije, napominjući da su bruto strane direktne investicije u našoj državi u 2022. godini iznosile 1,15 milijardi eura.

”Naglašeno je da dvije države baštine odličnu saradnju u oblasti odbrane i konstatovano da Crna Gora i Kanada, urpkos udaljenosti i razlici u veličini, imaju mnogo toga zajedničkog”, saopšteno je iz Abazovićevog kabineta.

Tokom sastanka razmotreni su i bliži modaliteti unapređenja ekonomske saradnje i veće vidljivost Crne Gore za investitore iz Kanade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve