Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Nišić- Jukić: BiH će nastaviti da podržava Crnu Goru na putu ka EU

Sagovornici su se saglasili da dvije države, Crna Gora i Bosna i Hercegovina ostaju posvećene bilateralnoj saradnji, te da je jačanje regionalne saradnje jedan od ciljeva na putu ka integraciji u evropsku kuću naroda

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sastala se danas sa ambasadorom Bosne i Hercegovine Branimirom Jukićem, sa kojim je razgovarala o preduzetim aktivnostima i planovima Ministarstva za predstojeći period. Sagovornici su se saglasili da dvije države, Crna Gora i Bosna i Hercegovina ostaju posvećene bilateralnoj saradnji, te da je jačanje regionalne saradnje jedan od ciljeva na putu ka integraciji u evropsku kuću naroda.

Ministarka je na sastanku izrazila zadovoljstvo saradnjom Crne Gore i BiH u brojnim oblastima, koja se temelji na dobrosusjedskim i prijateljskim odnosima dvije države i istakla da je evropski put Crne Gore apsolutni prioritet.

“U tom kontekstu, sprovodimo nekoliko važnih reformi čiji je krajnji cilj ubrzavanje procesa učlanjenja naše države u EU. Vaša nesebična podrška nam je od velikog značaja, imajući u vidu da dijelimo zajedničke vrijednosti i stremljenje ka društvu evropskih naroda, gdje nedvosmisleno pripadamo“, kazala je Nišić.

Jukić je ponovio da će BiH nastaviti da podržava Crnu Goru na putu ka EU, te da od reformi koje Crne Gora sprovodi koristi mogu imati i države regiona.

“Ulazak Crne Gore u EU je koristan i za samu Evropsku uniju. Naše dvije džave razmjenjuju dobre prakse i tako sarađujemo u brojnim oblastima, a određeni izazovi ostaju zajednički za obje države. Želim vam puno uspjeha u sprovođenju reformi na putu ka EU“, dodao je Jukić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve