Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Nimanbegu: Na sastanku kod Milatovića predočio sam gorke istine o statusu Albanaca u Crnoj Gori

Genci Nimanbegu je u ime Albanske Alijanse učestvovao na sastanku nosilaca izbornih lista sa Predsjednikom Crne Gore, Jakovom Milatovićem

Nosilac liste “Albanska Alijansa“, Genci Nimanbegu saopštio je da je danas sam u ime Albanske Alijanse učestvovao na sastanku nosilaca izbornih lista sa Predsjednikom Crne Gore, Jakovom Milatovićem.

“Na ovom sastanku sam Predsjedniku i prisutnima predočio gorke istine o statusu Albanaca u Crnoj Gori: Da je Ulcinj, kada je ušao u sastav Crne Gore, bio najbogatiji grad, dok je danas jedan od najsiromašnijih; Da je Ulcinj jedini grad bez marine i pomorske luke; Od Ulcinja se godišnje u budžet Crne Gore uplaćuje najmanje 22 miliona eura PDV-a a vrlo malo investicija se vraća; Da je naše kulturno nasleđe sve češće na udaru Srpske pravoslavne crkve kako u Ulcinju tako i u Krajini i Martinaju; Da je iznenađujuće da nemamo nijednog sudiju Albanca u višim sudovima, u Apelacionom, Vrhovnom i Ustavnom sudu; Da je politizacija administracije degradirala kvalitet usluga, pa i obrazovanja; Da će centralizacija i unitarizacija uprave dodatno narušiti položaj Albanaca u Crnoj Gori”, naveo je Nimanbegu.

Kako god, ističe nosilac liste “Albanska Alijansa” pomenuo je “spremnost albanskog političkog faktora da otvori dijalog o ovim pitanjima i da otvoreno razgovaramo”.

“Na sastanku se vidjelo i nešto zanimljivo: osim mene i nosioca liste Albanskog foruma, niko drugi nije poslao drugog Albanca za ovaj sto! Još jedna činjenica zašto treba glasati albanske liste, a ne liste sa po kojim Albancem”, ocijenio je Nimanbegu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve