Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Nikšićka URA: Povodom dalje podrške Kovačeviću odredićemo se nakon reakcije nadležnih i utvrđivanje činjeničnog stanja

Kako je saopšteno iz te partije, od javnih funkcionera, a pogotovo od nosioca državnih i lokalnih vlasti koje funkcije obavljaju u interesu svih građanki i građana najmanje što se očekuje je da poštuju državne simbole naše države

GP URA Nikšić oštro je osudila svaki čin koji može čak i ukazati na nepoštovanje državnih simbola Crne Gore. Kazali su da će se povodom dalje podrške predsjedniku Opštine Nikšić Marku Kovačeviću odrediti nakon reakcije nadležnih i utvrđivanje činjeničnog stanja.

Kako je saopšteno iz te partije, od javnih funkcionera, a pogotovo od nosioca državnih i lokalnih vlasti koje funkcije obavljaju u interesu svih građanki i građana najmanje što se očekuje je da poštuju državne simbole naše države.

“Nije za očekivati da država ikome „utjeruje” patriotizam, ali nije prikladno ni nipodaštavati emocije onih koji ih istinski osjećaju za svoju domovinu. Zato, smatramo da je obaveza države da zakonski sankcioniše nepoštovanje državnih simbola koje ima za cilj ponovno pravljenje vještačkog jaza na nacionalnoj osnovi među građanima. Zato tražimo od svih javnih službenika i funkcionera da se prema simbolima države, od koje im nimalo ne smeta da uredno i redovno primaju platu, odnose s poštovanjem, kako i dolikuje pozicijama na kojima se nalaze”, ističu iz GP URA Nikšić.

Pozdravili su pravovremenu reakciju nadležnih organa.

“Na kraju, pozdravljamo pravovremenu reakciju nadležnih organa i vjerujemo da će se ovaj slučaj brzo zatvoriti do kraja. U skladu sa utvrđenim činjeničnim stanjem i konačnom odlukom nadležnih institucija povodom ovog događaja GP URA Nikšić će se odrediti i u dijelu dalje podrške aktuelnom predsjedniku Opštine”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
06.07.2023-08:41 08:41

URAŠI iz Nikšića u svakoj prilici pokažu svoju poltronsku odanost , zreba zadržati funkcije koje su važnije od obraza i ljubavi prema gradu
Kako kaže BRAT ABAZ

Hajdana
08.07.2023-14:36 14:36

FUJJJJ….

Hajdana
08.07.2023-14:38 14:38

FUJ za Uru