Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Vjerujem da će se DF vratiti u Odbor

Poslanik Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić ocijenio je u razgovoru za Pobjedu da očekuje da će se Demokratski front vratiti u Odbor za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Nikolić je dodao da ne zna da li će se povratak desiti do kraja januara, za što postoje neke indicije.

– U ovoj fazi nezahvalno je precizirati datum. Vjerujem da će do povratka doći, a kada će se to desiti zavisi od političke odluke DF-a koju ne bih prejudicirao. Demokratska partija socijalista i ovih dana zajedno sa koalicionim partnerima i pojedinim opozicioni subjektima radi na unapređenju izbornog ambijenta. Pododbori su zasijedali, pripremaju se rješenja, tako da ne možemo govoriti o zastoju rada, ali je svakako što veće učese svih političkih subjekata dobrodošlo – kazao je Nikolić u razgovoru za Pobjedu.

Poslanik DPS-a je dodao da očekuje da će se predanim radom i političkim konsenzusom naći najbolja rješenja za unapređenje izbornog ambijenta.

– Formiranjem Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva Demokratska partija socijalista je pokazala odgovornost prema onome sto je zajednička obaveza svih političkih subjekata – kontinuirano unapređenje izbornog ambijenta. Smatramo da Crna Gora ima izuzetno transparentan izborni proces koji je ponajbolji u regionu ali smo isto tako stava da je potrebno u svim oblastima uvijek praviti kontinuiran progres pa tako i kad je pitanje unapređenja izbornog zakonodavstva. Smatram da će se i kolege iz DF-a na kraju vratiti u pomenuto radno tijelo čiji su rad privremeno napustili i da ćemo predanim radom i političkim konsenzusom iznaći najbolja rješenja koja će dodatno unaprijediti izborni proces za parlamentarne izbore 2020. Godine – kazao je Nikolić.

Poslanik DPS-a nije isključio mogućnost da se zakonski uredi pitanje poslaničkog imuniteta, odnosno da se napravi poseban zakon, imajući u vidu različita tumačenja tog instituta, od većeg dijela opozicije.

– Za DPS je prihvatljivo da se razgovara o svim onim pitanjima koja je potrebno dodatno razraditi i pojasniti. U prethodnom periodu pitanje imuniteta je izazvalo oprečna tumačenja i stavove i spremni smo da o ovom pitanju razgovaramo i dodatno ga pojasnimo. U kojoj formi to može biti učinjeno ostaje da se vidi – zaključio je Nikolić.

Odbor je do sada održao samo dvije sjednice, 13. i 27. novembra iako je prvobitno bilo planirano da prve rezultate ponudi do kraja godine. DF je napustio Odbor i Skupštinu kada je počeo proteste, nakon ,,stavljanja u zatvor“ Nebojše Medojević.

izvor: Pobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve