Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić sa Anne Marie Maskay: Vlada je na staklenim nogama jer oni koji je formalno podržavaju ne žele njen uspjeh

Prema riječima Nikolića, Demokratska partija socijalista će, bilo iz opozicije ili vlasti, biti pouzdan oslonac evropskoj Crnoj Gori i očuvanju njenog građanskog karaktera koji je, kako je naveo, napadnut od strane dijela parlamentarne većine

Parlamentarna većina u Crnoj Gori na staklenim je nogama i njen rok trajanja zavisi od volje antizapadnih snaga koje je trenutno podržavaju, kazao je predsjednik poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić tokom razgovora sa ambasadorkom Republike Francuske u Crnoj Gori Anom Mari Maskaj (Anne Marie Maskay).

Prema riječima Nikolića, Demokratska partija socijalista će, bilo iz opozicije ili vlasti, biti pouzdan oslonac evropskoj Crnoj Gori i očuvanju njenog građanskog karaktera koji je, kako je naveo, napadnut od strane dijela parlamentarne većine.

Nikolić – Maskaj

Nikolić je istakao da, bez obzira na česte promjene vlada i hroničnu nestabilnost u političkom životu Crne Gore, odnos sa Republikom Francuskom mora biti dugotrajan i na čvrstim temeljima.

Ambasadorka Ana Mari Maskaj kazala je da Republika Francuska želi da Crna Gora bude prva naredna članica EU, te da misli da se stvari u tom smislu pomjeraju naprijed.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o dinamici unutrašnjih političkih procesa, kao i o izazovima na regionalnom i međunarodnom planu, zaključivši da je potrebno da sve prozapadne snage u vlasti i opoziciji pokažu odgovornost i koheziju u sprovođenju evropske agende.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve