Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Promjena naziva ulica u Nikšiću pokušaj revizije antifašističkog karaktera Crne Gore

Kako je Nikolić istakao, umjesto da predano rade na unaprijeđenju standarda života Nikšićana, da služe građanima bolje od svojih prethodnika, vlast na čelu sa mladim funkcionerom prosrpskog i proruskog Demokratskog fronta nastavlja sa zloupotrebom sistema vlasti i sprovođenjem revizije savremene istorije Crne Gore

Odluka lokalnih vlasti u Nikšiću da ukinu nazive ulica “Narodnih heroja” i “Partizanski put”, a da jedna od ulica u gradu ponese ime po pripadniku Bjelopavlićke četničke brigade Blagoju Jovoviću, potvrđuje da nikšićka lokalna uprava nema ništa drugo da ponudi osim razdora među građanima, poručio je poslanik i član predsjedništva DPS-a Andrija Nikolić.

Kako je Nikolić istakao, umjesto da predano rade na unaprijeđenju standarda života Nikšićana, da služe građanima bolje od svojih prethodnika, vlast na čelu sa mladim funkcionerom prosrpskog i proruskog Demokratskog fronta nastavlja sa zloupotrebom sistema vlasti i sprovođenjem revizije savremene istorije Crne Gore.

– Ko bi se drugo usudio da u Nikšiću koji je dao 45 narodnih heroja i 1241. žrtvu u antifašističkoj borbi, preimenuje ulicu koja nosi ime njima, osim ideološki sljedbenici onih koji su hapsili i strijeljali jednog od narodnih heroja Ljuba Čupića. Nije ovo ni prvi put da se u Crnoj Gori nakon promjene vlasti 2020. godine, kontroverznim prijedlozima za promjenu imena ulica pokušava dodatno uticati na vrijednosnu preorijentaciju državnog karaktera Crne Gore po uzoru na Srbiju, koja je rehabilitovala četnički pokret i ljude koji su služili fašizmu – stoji u saopštenju Nikolića.

Kako je naveo, građani Nikšića, koji su željeli i izglasali političke promjene na posljednjim lokalnim izborima, danas imaju dodatnu obavezu da razmisle o tome da li su im iz aktuelne lokalne uprave obećali rad na unaprijeđenju kvaliteta života u našoj opstini, ili grube provokacije, koje produbljuju podjele i otvaraju stare rane.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve