Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Nikolić: Politički obračun sa Savjetom Gradske TV ogoljava nedemokratski karakter vlasti u Podgorici

Prema riječima Nikolića, vlast koja ne poštuje ulogu kritičkih medija nije demokratska i ne ugleda se na EU nego na države koje kažnjavaju novinare i guše slobodu izražavanja

Uprkos tome što je sloboda medija jedan od ključnih uslova na putu ka EU, vlast u Podgorici nema namjeru da odustane od političkog obračuna sa Savjetom Gradske TV, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Andrija Nikolić.

“U namjeri da ućutkaju svaku kritiku na svoj račun, skovali su plan da u mjesecu godišnjih odmora, Gradsku TV navodno oslobode političke kontrole, a u stvari da instaliraju svoje – politički podobno uredništvo”, smatra on.

Prema riječima Nikolića, vlast koja ne poštuje ulogu kritičkih medija nije demokratska i ne ugleda se na EU nego na države koje kažnjavaju novinare i guše slobodu izražavanja.

“Ukoliko politički subjekti koji su na vlasti u glavnom gradu istraju u svom naumu, biće direktno odgovorni za potencijalnu štetu koja će biti evidentirana u izvještajima EK o napretku Crne Gore, ali i u postupcima pred crnogorskim sudovima”, poručio je poslanik DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
31.07.2023-19:52 19:52

Glavni akteri su cetnikulja i antidrzavnica..Injac-Bojovic..Treba ih krivicno tuziti!