Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Nikolić: Nadležni da utvrde ko je i sa kojim ciljem prepravljao transkripte sa Sky aplikacije

Prema njegovim riječima put koji je Abazović prešao za samo nekoliko dana, od lansiranja afere, crtanja optužnice, presude u javnosti i pompezne organizacije Vijeća za nacionalnu bezbjednost, pa do jučerašnjeg poziva tužilaštvu da naknadno utvrdi vjerodostojnost falsifikovanih transkripata, najbolja je potvrda da je za kratko vrijeme uhvaćen u obmani, i da se sad posipa pepelom

Nakon što su se pojavili dokazi o falsifikovanju transkripata iz Sky komunikacije, nadležni organi imaju obavezu, da utvrde ko je i sa kojim ciljem, zloupotrijebio i prepravljao transkripte sa Sky aplikacije, odnosno dokumentaciju iz tužilačkih spisa, pokušavajući na taj način da kreira aferu za sopstvene političke potrebe, saopštio je Andrija Nikolić, član Predsjedništva i poslanik DPS-a.

“Ako je jasna politička namjera fabrikovanja “Sky afere“ da se bivšem predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću po ko zna koji put nalijepi etiketa čovjeka iznad zakona, kako bi se Demokratska partija socijalista eliminisala iz budućih političkih procesa, posebno u kontekstu pregovora o budućoj vladi, u kojoj, po svoj prilici, neće biti mjesta za GP URA, onda je jasno da svjedočimo očajničkom pokušaju Dritana Abazovića da po svaku cijenu bude u narednoj vladi”, naveo je Nikolić.

Prema njegovim riječima put koji je Abazović prešao za samo nekoliko dana, od lansiranja afere, crtanja optužnice, presude u javnosti i pompezne organizacije Vijeća za nacionalnu bezbjednost, pa do jučerašnjeg poziva tužilaštvu da naknadno utvrdi vjerodostojnost falsifikovanih transkripata, najbolja je potvrda da je za kratko vrijeme uhvaćen u obmani, i da se sad posipa pepelom.

“Kada u nastavku svog jučerašnjeg razgovora sa novinarima, Abazović zaprijeti da ,,ako SDT ne uradi ništa, dokazi ostaju na sigurnom“, odlazeći premijer nam u stvari poručuje da sebe vidi kao vlasnika istine i pravde. I nema tu iznenađenja, Abazović je od prvog dana na premijerskoj funkciji, institucije države pokušao da zamijeni sopstvenim jakim egom. Autoritarne tendencije koje je ispoljavao prema političkim neistomišljenicima, medijima i nevladinom sektoru, potpuno su srušile nametnutu sliku o njemu kao proevropskom političaru koji je tolerantan i poštuje razlike. Nije prošao ni pokušaj da se nametne kao ugroženi borac protiv kriminala, jer bi zavrijedio više od 4 poslanička mandata. Umjesto toga, stekao je imidž osobe povezane sa kriminalcima. Čak toliko etabliranog u određenim kriminalnim krugovima da ga od milošte zovu „brat Abaz“. Zato je odlazeći premijer nervozan. Upao je u živo političko blato. Do glave”, zaključio je Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
04.07.2023-13:35 13:35

Brat Abaz..je jedan..placeni prefigani manipulator i lazov..Ostetio je drzavu CG…milionima..i milionima..ne samo to..no nas je pokrao..KOMPLETNO CRNOGORSKO NASLEDSTVO ..potpisao je tudjoj drzavi Serbiji..najveca kradja vijeka…Njega treba strpati u zatvor..a pokradeno vratiti vlasnicima drzave CG..