Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Nikolić: Kad se Demokratski front brine o suverenitetu Crne Gore onda to poprima ozbiljnu dozu ironije

''Ako uživate neka prava u jednoj državi onda je za očekivati da druga država uživa ta ista prava kod vas kao zemlje domaćina. A da ne govorimo o tome da od izbora do izbora dobijate pomoć i logistiku iz Srbije, i to uvijek na principu, da se Crna Gora tretira kao unutrašnje političko pitanje Srbije''

Poslanik Andrija Nikolić kazao je da na Prevlaci funkcioniše režim privremenog karaktera, skladno dogovoru dvije države.

”Njime se ni na koji način ne prejudicira konačno pitanje razrješenja Crne Gore i Hrvatske. Na nedostatak spremnosti Crne Gore da se ovo pitanje riješi, kao i na ugroženi suverenitet Crne Gore, upozoravaju nas oni, koji da su se pitali Crna Gora ne bi ni bila subjekt međunarodnog prava i zvanična Podgorica ne bi pregovarala sa zvaničnim Zagrebom”, kazao je Nikolić.

Poslanik Slaven Radunović je kazao da je Nikolić potvrdio njegove riječi.

”Potvrdili ste sve što sam rekao da se samo čeka da se Hrvatskoj da i more i kopno i da vas samo zanima da imate prolaz za švercovanje”, kazao je on.

Poslanik Nikolić je odgovorio da postoji saglasnost dvije države, da će ukoliko ne bude međudržavnog dogovora o Prevlaci, to pitanje biti riješeno medjunarodnom arbitražom.

Crna Gora i Hrvatska su članice NATO, a naša država je zadržala šansu da bude i naredna članica EU, tako da će se pitanje Prevlake rješavati u skladu sa standardima koji važe u demokratskom i civilizovanom Svijetu.

Prema Nikolićevim riječima, kad se Demokratski front brine o suverenitetu Crne Gore onda to poprima ozbiljnu dozu ironije.

”Imali ste nebrojeno slučajeva gdje se direktno narušavao suverenitet Crne Gore pa nijeste reagovali. Vaše kolege iz crnogorskog parlamenta su zaustavljane i maltretirane na graničnim prelazima sa Srbijom, pa niste našli za shodno da dignete glas i kažete, nemojte to da radite poslanicima oni uživaju diplomatski imunitet, nego nam solite pamet kako je Crna Gora predala suverenitet Hrvatskoj povodom slučaja Prevlake. U međudržavnim odnosima pitanje reciprociteta i ravnoteže je mnogo bitna stavka. Ako uživate neka prava u jednoj državi onda je za očekivati da druga država uživa ta ista prava kod vas kao zemlje domaćina. A da ne govorimo o tome da od izbora do izbora dobijate pomoć i logistiku iz Srbije, i to uvijek na principu, da se Crna Gora tretira kao unutrašnje političko pitanje Srbije”, kazao je Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve